Policijos pareigūnų duomenimis, gegužės 15 d. apie 20 val. 50 min. Kaune, Radvilėnų pl., kapinėse, rastas suiręs nenustatytos tapatybės vyriškos lyties naujagimio kūnelis.

Žydų kapinės apleistos. Policijos pareigūnai informuoja, kad besilaukianti moteris kurį laiką buvo ieškoma.

Policija praneša, kad naujagimio kūnelį surado Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės kinologas Dainius Daukša su tarnybiniu šunimi – Belgų aviganiu – Tobiu.

Slapstėsi nuo policijos

Gegužės pradžioje buvo pranešta apie dingusią nėščią 34 metų moterį. Minėta moteris rasta jau pagimdžiusi, o gimęs kūdikis buvo paliktas kapinėse. Manoma, kad kūdikis kapinėse buvo paliktas balandžio pabaigoje. Gali būti, kad moteris kapinėse ir pagimdė.

Moters paieška buvo paskelbta Kretingoje dar praėjusių metų pabaigoje, nes ji slapstėsi nuo teisėsaugos - moteris vengė atlikti jai skirtą bausmę už vagystę. 2013 metų birželį jai buvo skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė.

Manoma, kad moteris atvyko į Kauną, kur ją priglaudė vienuolės. Būtent jos pranešė policijai, kad dingo nėščia moteris.

Pagimdė kapinėse?

Moteris, kuri iš viso buvo teista net keturis kartus, ketvirtadienį buvo sulaikyta Vilniuje. Teigiama, kad ji pati parodė, kur paliko savo naujagimį.

"Pirminės versijos kelios - pradedant nužudymu. Kita versija, kad kūdikis gimė negyvas. Viskas paaiškės po tyrimo", - teigė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Prokuroras Andrius Kiuršinas teigė, kad nors pati moteris parodė, kur paliko kūdikį, tačiau apleistose kapinėse lavoną pavyko rasti tik kinologams su specialiai apmokytu šunimi.