Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas DELFI sakė, jog 46 metų vyrui peršautos kojos, gyvybei pavojaus nėra. Pirminiais duomenimis, buvo šaudyta iš kovinio ginklo. Tai įvyko ne pastate, o atviroje vietoje.

Sužeistasis Giedrius Taujanskis yra susijęs su kriminaliniu pasauliu, jis policijai buvo žinomas ir anksčiau. DELFI šaltinių žiniomis, šis vyras yra gerai žinomas prekybą narkotikais tiriantiems pareigūnams.

Beveik tuo pačiu metu Partizanų gatvėje buvo automobiliu partrenktas Vidmantas Stankevičius. D. Žukauskas patvirtino, kad abu šie įvykiai susiję. Manoma, kad sprukdami užpuolikai kliudė kulkomis sužeisto vyro draugą.

Sužeistųjų gyvybei pavojaus negresia.

DELFI skaitytojas teigia matęs, kaip du užpuolikai pabėgo pėsčiomis. Pasak jo, abu su kepurėmis, apsirengę juodomis striukėmis. Aukštesnis (apie 180 cm) - barzdotas. Ant striukės buvo dvi plačios juostos (balta ir raudona) kairėje pusėje. Mažesnis (apie 170 cm) - jaunesnis, ne daugiau nei 25 metų. Jis turėjo ginklą. Jiedu nubėgo pro Partizanų g. 172 namą.

Kaip praneša policija, 12.31 val. iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, kad Kaune, Partizanų g., atviroje vietovėje, iš šaunamojo ginklo į koją sužalotas vyriškis (gimęs 1968 m.).

Netoliese automobiliu partrenktas kitas vyriškis (gimęs 1979 m.). Abu vyriškiai pristatyti į gydymo įstaigą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 7 p. (dėl sunkus sveikatos sutrikdymo) ir 253 str. 1 d. (dėl neteisėtas disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis).

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotraukas.