Dėl patirtų rankos sužalojimų moteris kreipėsi į medikus, tačiau, parduotuvės atstovų teigimu, pati ji elgėsi agresyviai, ypač kai išgirdo, kad iškviesta policija.

Ranką sužalojo antrankiai

„Parduotuvės apsaugos darbuotojas mane sugriebė už riešo, nusitempė per visą parduotuvę, įstūmė į tarnybines patalpas ir prirakino prie vežimėlio“, – apie Kaune, Kęstučio gatvėje, esančioje „Maximoje“ prieš savaitę patirtą incidentą pasakojimą pradėjo kaunietė Dalia Pacauskienė.

Antrankiais skaudžiai nuspaustą riešą medikams tą patį vakarą parodžiusi kaunietė namo parėjo su gipso įtvaru. Ranka nelūžo, tačiau riešas buvo gana stipriai sužeistas, pamėlo, tad jį judinti ir skauda, ir kurį laiką nerekomenduojama.

„Aš pensininkė, tačiau turiu darbą, bet dėl to įvykio dabar dirbti negaliu“, – skundėsi nukentėjusioji.

Lietuvos įstatymai apsaugos darbuotojams leidžia naudoti prie specialiųjų priemonių priskiriamus antrankius, tačiau kiekvienu atveju rekomenduojama atsižvelgti į situaciją.

„Maximos“ atstovai teigia, kad 62 metų moterį surakinti antrankiais buvo būtina, nes apsaugos darbuotojai su garbaus amžiaus moterimi nesusitvarkė, ji nepakluso jų reikalavimams, triukšmavo.

„Mūsų darbuotojas tikrai nenaudojo smurto. Jeigu ir yra kokių nors sužalojimų, jie patirti, nes ta moteris labai muistėsi. Tai patvirtina vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotas vaizdo įrašas“, – aiškino „Maximos Lt“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

Grasino apsaugininkui

O.Malaškevičienė „Kauno dienai“ sakė, kad D.Pacauskienę antrankiais prie vežimėlio prirakinęs apsaugos darbuotojas su žiniasklaida bendrauti nesutinka. Pati „Maxima“ nemano, kad jos darbuotojas galėjo įtariamą vagilę paleisti, nes D.Pacauskienė buvo sulaikyta jau po penktos vagystės toje pačioje parduotuvėje.

„Iki tol apsaugos darbuotojai pasigailėdavo moters, kuri pavogtas prekes čia pat grąžindavo ir žadėdavo, kad daugiau nevogs, tačiau kiek galima leisti?“ – kalbėjo O.Malaškevičienė.

Prekybos tinklo atstovė pasakojo, kad D.Pacauskienę teko prirakinti prie vežimėlio, nes išgirdusi apie iškviestą policijos ekipažą vagilė pradėjo elgtis agresyviai, triukšmauti.

„Prirakinta moteris šaukė, traukė vežimėlį, sukiojo antrankius, bandė juos nusiimti, o apsaugos darbuotojui grasino susidoroti ir atleisti iš darbo“, – pirkėjo elgesį piešė O.Malaškevičienė.

Už vagystes bausta ne kartą

„Aš užėjau nusipirkti tik duonos, o mane pagriebė ir apkaltino, kad kažkada pavogiau butelį alaus. Ką reiškia: kažkada? Aš gyvenu A.Mickevičiaus gatvėje ir toje parduotuvėje apsiperku nuolat. Kodėl manęs nesulaikė anksčiau?“ – bandė aiškinti D.Pacauskienė.

O.Malaškevičienė teigė, kad įrodymų, jog D.Pacauskienė yra vagilė, netrūksta, nes ne vieną jos gėdingą žygį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Į Kauno Centro policijos komisariatą atvežtai moteriai buvo surašytas protokolas dėl administracinės atsakomybės už smulkųjį svetimo turto pagrobimą. Dienraščio žiniomis, už tai moteris bausta jau ne vieną kartą.

„Tokių klientų turime ne vieną“, – atsiduso O.Malaškevičienė.

Administracinio teisės pažeidimo byla dėl smulkiojo svetimo turto pagrobimo rengiama persiųsti nagrinėti į Kauno apylinkės teismą. Policija domisi ir apsaugos darbuotojų veiksmais. Dėl jų sprendimą Centro policijos komisariate ketinama priimti artimiausiu metu.