Ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu pranešta, kad A. Jurašių kulka kliudė kaklo srityje. Įvykio metu buvo paleistas vienintelis šūvis. Incidento metu lošimo namuose buvo dar apie 10 žmonių.

Prokuratūra kol kas nekomentuoja, kokiomis aplinkybėmis įvyko žmogžudystė.

„Sakyti, kad buvo akivaizdus konfliktas – negalime. Yra vaizdo kameros, kurios užfiksavo įvykį. Viskas paaiškės ikiteisminio tyrimo metu“, - Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

Ketvirtadienio popietę įtariamąjį planuojama apklausti dalyvaujant advokatui.

Pas įtariamąj rasti du pistoletai, iš vieno jų buvo šauta. Pas V. T. rasti pistoletai - „MP446 Viking” ir „Iž“. Po įvykio įtariamajam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,47 prom.  V. T. automobilyje rasta 200 pistoleto šovinių.

Prokuroras Darius Jakutis patvirtino, kad penktadienį bus prašoma teismo jį suimti maksimaliam terminui.

Kol kas neatskleidžiama, ar V. T. savo kaltę pripažįsta.

Neoficialiais duomenimis, sulaikytas V. T. sunkiai orientavosi aplinkoje, įtariama, kad jis buvo apsvaigęs ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo medikamentų - pas jį rasta raminamųjų vaistų. Įtariamasis pateikė savo versiją: esą greta sėdėjęs A. Jurašius staiga paėmė V. T. rankinę, kurioje buvo ginklai, išsitraukė pistoletą ir nusišovė. Tačiau apsaugos vaizdo kamerų įrašai šią versiją paneigia - šovė V. T. Prieš tai bare buvę žmonės elgėsi ramiai, kameros neužfiksavo jokio konflikto.

Įtariamajam buvo išnykę teistumai, todėl jam nebuvo kliūčių legaliai laikyti ginklus. Tačiau D. Žukauskas pastebėjo, kad įstaigos turėtų griežčiau kontroliuoti, kas gali patekti į klubus ir kitas vietas, kur prekiaujama alkoholiu.

Taip pat D. Žukauskas įsitikinęs, kad būtina griežtinti ginklų įsigijimo taisykles.

Pas V. T. rastas neįgaliojo pažymėjimas. Sprendžiant pagal jį, šio žmogaus darbingumas - 40 proc.

DELFI primena, kad 36 metų A. Jurašius nušautas lošimo automatų salone "Admiral", Šilainių mikrorajone. Policija pranešė, kad 1.44 val. Kaune, Baltijos g., klube, rastas vyro kūnas su šautine žaizda krūtinėje. Pareigūnas buvo nušautas iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo.

Įtariamasis V. T. (gimęs 1976 m.), anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą (paskutinį kartą teistas 2003 m., teistumas išnykęs), sulaikytas.

Nužudytas policijos pareigūnas gerai žinojo Kauną. Prieš porą metų jo pavardė buvo minima Kauno patrulių skandale, kai tarnybiniame automobilyje buvo aptikta pilstuko.

Iš Vilniaus į Prienus nuvykę policijos pareigūnai, panašu, kad jau žinojo ko jiems reikės ieškoti. Vytauto gatvėje jie sustabdė tarnybinį „VW Passat“, kuriuo tuo metu patruliavo Kauno apskrities VPK Magistralinių kelių policijos pareigūnai Rimvydas Kiškis ir Edvardas Bankietas. Iškart paprašyta atidaryti automobilio bagažinę, kur po atsarginiu ratu rasti du – 1 l ir 1,5 l talpos buteliai, kuriuose buvo skystis, skleidęs alkoholio kvapą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad kolegoms į automobilio bagažinę krepšį padėjo A. Jurašius.

Netrukus A. Jurašius buvo perkeltas į Klaipėdos, vėliau - Alytaus apskritį.