Pirmoji nužudytoji buvo K. Neoro kaimynė sodų bendrijoje prie Kauno marių, o su N. Vaškevičiene K. Neoras buvo kaimynais tame pačiame daugiabutyje S. Žukausko gatvėje.

Abiejų moterų kūnai taip ir nebuvo rasti. Narai kūnų ieškojo Kauno mariose. V. Urmonienės artimieji netgi buvo pasitelkę aiškiaregius, tačiau ir jų pastangos nedavė naudos. Spėjama, kad žudikas galėjo kūnus supjaustyti gabalais ir paslėpti skirtingose vietose.

Pasak kaltinamojo advokato, nėra jokių svarių įrodymų, galinčių tvirtinti, kad nusikaltimus įvykdė būtent K. Neoras. Teismo darbą sunkina nenustatyti nužudymo būdai bei tikslūs nusikaltimų laikai.

Pirmasis nusikaltimas įvykdytas 2015-ųjų sausio viduryje. N. Vaškevičienė buvo nužudyta, iš jos namų pagrobti 290 eurų, mobilusis telefonas su kortele. Taip pat žudikas iš nužudytosios buto pagrobė asmens dokumentus ir banko korteles.

Kita moteris dingo sausio 26 dieną. V. Urmonienės bute po šeimininkės nužudymo taip pat dingo pinigai, apie 3000 eurų, brangių auksinių papuošalų, grandinėlių, žiedų. Viso dingęs turtas įvertintas 6 tūkst. eurų. Iš buto dingo asmens dokumentai, žemės sklypų nuosavybės dokumentų kopijos, kiti dokumentai.

Praėjus savaitei po antrosios moters nužudymo buvo sulaikytas niekur nesimokęs ir nedirbęs K. Neoras. Vyras su abejomis nužudytosiomis buvo pažįstamas.

K. Neoras, anksčiau studijavęs teisę VDU, savo kaltės nepripažįsta. 23 metų vyras teisme teigė, kad nesutinka duoti parodymus ir tik teismo proceso pabaigoje ruošiasi pasakyti baigiamąją kalbą.

Pirmadienį teismas išklausė Valerijos Urmonienės dukterėčios Jolitos Zovienės parodymus. Moteris pasakojo, kad ji pirmoji pasigedo savo tetos, su kuria artimai bendravo.

Atvykusi pas ją į namus ir jos neradusi, moteris puolė skambinėti į visas ligonines, galiausiai kreipėsi į policiją. Dar prieš kviečiant policiją, moteris ant kryžiažodžio žurnalo rado rašikliu užrašytą telefono numerį. Dukterėčia paskambino šiuo numeriu, atsiliepė K. Neoras.

Šis netrukus pats perskambino, kalbėdamas apie tujas. Tik vėliau J. Zovienei šis skambutis pasirodė įtartinas, nes tuo metu jai rūpėjo rasti tetą.

Nužudytosios dukterėčia neabejoja, kad V. Urmonienę nužudė būtent K. Neoras.

J. Zovienė kaltinamajam pateikė ieškinį 150 tūkst. neturtinei bei 8 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti. Nijolės Vaškevičienės sūnus pateikė 100 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.