Įvykio vietoje sulaikytas neblaivus (0,84 prom.) anūkas (gim. 2000 m.). Vėliau sulaikytas ir kitas įtariamasis (gim. 1983 m.). Abu uždaryti į areštinę.

Antradienį Kauno VPK surengtos spaudos konferencijos metu pareigūnai pranešė, kad apie nužudymą policiją informavo nužudytosios brolis. Įtarimas giminaičiui kilo, kuomet moteriai nepavyko prisiskambinti telefonu. Vyras, nuvykęs į J. Borutos gatvėje esanti namą, atrakino buto durys ir rado nužudytą senolę.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas teigia, kad moters mirties priežastis - kirstinė žaizda galvoje. Pagal medicininius duomenis, nužudymas įvykdytas neseniai, per pastarąją parą. Vienas iš nužudymo įrankių – kėdė, dar bus tikslinama ar įrankių buvo daugiau. Įtariamasis moters anūkas buvo sulaikytas vietoje.

Iš pradžių intensyviai neigęs savo kaltę, vėliau, apklausos metu, vaikinas prisipažino nužudęs giminaitę. Pirminiais duomenimis, nusikaltimo motyvai yra turtinio pobūdžio. Vaikinas bus kaltinamas artimo giminaičio nužudymu bei nužudymu iš savanaudiškų paskatų.

Nepilnametis policijai žinomas, policijoje pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Abu - dėl tame pačiame name sukeltų gaisrų.

Kitas sulaikytasis yra stalius. Anksčiau su teisėsauga reikalų turėjęs, tačiau nuo 2009 nebuvo patekęs į policijos akiratį. Kas sieja įtariamuosius, kol kas neatskleidžiama. Šis įtariamasis kol kas neigia dalyvavimą nusikaltime.

Trečiadienį prokuratūra kreipsis į Kauno apylinkės teismą dėl kardomųjų priemonių paskyrimo abiems įtariamiesiems.