Alytusplius.lt išsiaiškino, kad sulaikytas advokatas – Kostas Žilinskas. Jis teisėsaugininkams įkliuvo jau antrą kartą ir įtariamas ta pačia nusikalstama veika – papirkimu ir kyšininkavimu.

Advokatas buvo sulaikytas vakar vakare. Nepatvirtintais duomenimis, advokatą nemalonumai užgriuvo dėl bylos, susijusios su lygtiniu nuteistojo paleidimu. Teigiama, kad STT pareigūnai į advokato duris pasibeldė po kalinių skundo.

Advokatas K. Žilinskas pirmą kartą STT pareigūnų buvo sulaikytas praėjusių metų spalio mėnesį. Tuomet jis irgi buvo įtariamas mėginimu papirkti prokurorą ir teisėją priimant sprendimą dėl nuteisto ir bausmę atliekančio asmens lygtinio paleidimo.

Tuomet Alytaus advokatas į laisvę buvo paleistas, o jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Advokatas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, byla yra baigta.

K. Žilinskas advokato licenciją gavo 1995 metais.

Korupciniais nusikaltimais įtariami Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras Edgaras Burzdžius ir Alytaus mieste dirbantis advokatas Kostas Žilinskas artimiausias dienas praleis areštinėje. Paaiškėjo, kokią kardomąją priemonę jiems skyrė teismas.

Kaip teigė generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė, prokurorui E. Burzdžiui teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą septynioms paroms, advokatui K. Žilinskui – keturiolikai parų.

Įtariant prekyba poveikiu, papirkimu ir kyšininkavimu, jie buvo sulaikyti pirmadienio vakarą ir antradienį.