Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį atvertė net dvi portugalui iškeltas administracinių teisės pažeidimų bylas – vienoje jų Pedro Tiago Freitas Pinto buvo kaltinamas dėl naudojimosi prostitutės paslaugomis, o kitoje jam protokolas buvo surašytas dėl to, kad nevykdė teisėtų policijos reikalavimų.

Šias bylas nagrinėti turėjusi teisėja Alberta Baltušytė karšto užsieniečio taip ir nesulaukė – policijos pareigūnai teismą informavo, kad Vilniuje prisilinksminęs portugalas jau iš Lietuvos išvyko. Bent taip jiems nurodė viešbučio, kuriame buvo įsikūręs P. T. F. Pinto, darbuotojai.

Kadangi portugalas buvo atsisakęs pasirašyti ant jam surašytų protokolų, bet žodžiu buvo informuotas apie posėdžio laiką ir vietą, teismas nutarė, kad jis vengia atvykti pasiaiškinti, todėl jo bylos išnagrinėtos jam nedalyvaujant.

Abi administracines bylas išnagrinėjusi ta pati teisėja nutarė, kad portugalas už tai, jog naudojosi prostitutės paslaugomis, į valstybės biudžetą privalės sumokėti 172 eurus.

Jeigu portugalas jam skirtų baudų nesumokės savo noru per 40 dienų, jas išieškos antstoliai per savo kolegas Portugalijoje. Tačiau tada sąskaita vyrui išaugs gerokai – teks atlyginti ir visas vykdymo išlaidas.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar spalio 19 d., apie 8 val., policijos pareigūnai buvo iškviesti į vieną sostinės centre esantį viešbutį – užsienietis buvo įsivėlęs į konfliktą su prostitute, kuri ir šaukėsi pareigūnų pagalbos.

Dėl ko kilo konfliktas, neatskleidžiama, tačiau prostitutė neslėpė, kad užsienietis jai už lytines paslaugas buvo pažadėjęs sumokėti 70 Eur. Grečiausiai pinigus jis tik pažadėjo sumokėti, o jų – taip ir nesumokėjo.

Agresyviai nusiteikęs užsienietis buvo pristatytas į policijos komisariatą ir uždarytas į laikino sulaikymo patalpas – čia jam alkotesteriu buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,66 prom. Alkoholio).

Tačiau ir policijoje portugalas nesiliovė siautėjęs – spardė ir daužė kumščiais duris, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nutraukti neteisėtus veiksmus. Iš policijos jis buvo išleistas tik tuomet, kai išsiblaivė ir liovėsi triukšmavęs.