Į operaciją sraigtasparnis išsiųstas Karinių jūrų pajėgų Jūros gelbėjimo koordinavimo centrui gavus pranešimą apie tai, kad maždaug 50 km nuo Lietuvos krantų maršrutu Kylis–Klaipėda plaukusio kelto keleiviui būtina skubi medikų pagalba.

Jūros gelbėjimo centrui koordinuojant, Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula, vadovaujama kapitono Raimondo Rabačiausko, į operaciją pakilo praėjus 14 min. po to, kai buvo gautas pranešimas, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Sunkios būklės, be sąmonės ligonis (manoma, jį ištiko insultas) buvo lynu įkeltas į sraigtasparnį ir nuskraidintas į Klaipėdos jūrininkų ligoninę.

Visa ligonio gelbėjimo operacija truko apie 1 val. 20 min.

Karinių oro pajėgų sraigtasparniai nuolat budi paieškos ir gelbėjimo postuose ir yra pasiruošę nedelsdami padėti į nelaimę patekusiems žmonėms. Vidutiniškai per metus jie dalyvauja daugiau nei 20 paieškos ir gelbėjimo operacijų: gelbėdami jūroje įvairius incidentus patyrusius ar sunegalavusius žmones, teikdami pagalbą nukentėjusiesiems potvynio zonose, skraidindami donorų organus, žvalgydami užterštas teritorijas ir kt.