Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per tris paras, kovo 17–19 d., Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, nežuvo nė vienas žmogus.

Policijos pareigūnai per tris paras pradėjo 47 ikiteisminius tyrimus dėl galimų vairuotojų nusikalstamų veikų – vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai girtumas buvo didesnis, nei 1,5 promilės. Savaitgalį užregistruoti 107 techniniai eismo įvykiai, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti.

Kovo 17 d., 8.22 val., Vilniuje, Oslo g. ir Laisvės pr. sankirtoje susidūrė į dešinę važiavimo kryptį keičiantis autobusas „Kassbohrer“, kurį vairavo 27 m. vairuotojas, ir sukantis į kairę automobilis „VW Touran“, kurį vairavo 37 m. Latvijos pil. Eismo įvykio metu nukentėjo lengvojo automobilio vairuotojas, kuris dėl galvos traumos paguldytas į ligoninės neurochirurgijos skyrių, taip pat buvo sužeisti 3 automobilio „VW Touran“ keleiviai – 58 m. moteris, kuri taip pat paguldyta į ligoninės neurochirurgijos skyrių, bei dvi nepilnametės keleivės – 14 m. ir 11 m. paauglės, kurios dėl daugybinių sužalojimų paguldytos į vaikų ligoninės reanimacijos skyrių.

Kovo 18 d., 14.14 val., Vilniuje, Kęstučio g., 21 m. jaunuolis, būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti, vairavo mopedą „Gilera“. Nesilaikydamas saugaus atstumo nuo priekyje važiavusio automobilio „Audi A4“, kurį vairavo 42 m. vyras, mopedo vairuotojas nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės ir atsitrenkė į lengvąjį automobilį. Eismo įvykio metu neblaivus jaunuolis susižeidė ir buvo pristatytas į ligoninę, jam buvo nustatytas 1,67 prom. girtumas.

Kovo 18 d., 21.25 val., Varėnos r., Vydenių k., kelyje Babriškės – Varėna – Eišiškės, kelio važiuojamąja dalimi ėjusį 45 m. pėsčiąjį partrenkė ir iš įvykio vietos pasišalino nenustatytos markės lengvasis automobilis. Sužeistas pėsčiasis vilkėjo šviesą atspindinčią liemenę. Dėl patirtų sužalojimų jis paguldytas į ligoninę. Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kovo 19 d., naktį, apie 01.34 val., Šalčininkų m., Pramonės g., 32 m. vyras, būdamas neblaivus, posūkyje nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi“, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu nukentėjo pat vairuotojas, jis dėl kojos traumos paguldytas į ligoninę, vyrui buvo nustatytas sunkus, 2,81 prom. girtumas. Taip pat buvo sužeisti 2 kartu važiavę keleiviai, 30 m. vyrui nustatytas 1,74 prom. girtumas, 30 m. moteriškei nustatytas 0.69 prom. girtumas. Abu keleiviai gydomi ambulatoriškai.

Kovo 19 d., 14.57 val., Mažeikių r., kelyje Anulynai – Tirkšliai, 23 m. vyras, vairuodamas automobilį „VW Passat“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, norėdamas išvengti susidūrimo su staiga į kelia įbėgusiu gyvūnu (šunimi), nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Eismo įvykio metu nukentėjo pats vairuotojas, kuriam lūžo stuburo slankstelis, taip pat sužeistos dvi kartu važiavusios keleivės, 46 m. moteris ir 4 metų mergaitė, jos taip pat buvo pristatytos į ligoninę.

Kovo 19 d., 19.41 val., Vilniuje, Salininkų g. ir Raistelių g. sankryžoje, 29 m. vyras, vairuodamas automobilį „Mercedes Benz“, važiuodamas šalutiniu keliu, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Opel Vectra“, kurį vairavo 33 m. vyras. Įvykio metu nukentėjo automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas, dėl stuburo slankstelio lūžio jis paguldytas į ligoninės Neurochirurgijos skyrių, taip pat sužeista 31 m. keleivė, suteikus medikų pagalbą moteris gydoma ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad vaikai turi būti vežami prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis. Prašome, saugokite vaikų sveikatą ir gyvybę keliuose.