Liepos 4 d. apie 13 val. į ilgalaikį pasimatymą su Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekančiu nuteistuoju D. V. atvyko jo žmona R. V., gyvenanti Kaune. Ji, kaip ir visi į pasimatymus atvykstantys asmenys, buvo supažindinta su teisės aktuose numatyta atsakomybe dėl draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų gabenimo į pataisos namų vidaus teritoriją, bei įspėta to nedaryti. Pilietė, eidama į ilgalaikių pasimatymų patalpas, deklaravo uždraustų daiktų neturinti.

Sutvarkius visus reikiamus dokumentus, minėta pilietė buvo įvesta į ilgalaikių pasimatymų kambarį. Tikrinant moters atsineštus daiktus buvo pastebėta, kad ji įtartinai sugniaužusi rankoje laiko kažkokį daiktą. Pareigūnė paprašė, kad R. V. parodytų ką turi rankoje, tačiau tai daryti pilietė atsisakė. Pareigūnei pakartotinai pareikalavus vykdyti duodamą nurodymą R. V. bandė išbėgti pro duris iš kambario, tačiau buvo sulaikyta. Po keleto pakartotinių nurodymų pilietė atidavė rankoje turėtą žirnio dydžio baltos spalvos paketėlį.

Pareigūnė paėmusi paketėlį įdėjo jį į daiktams tikrinti skirtą dėžutę ir skambino telefonu pataisos namų budėtojui. Tuo metu R. V. griebė dėžutę ir numetė ją ant grindų. Pareigūnei pasilenkus paimti numestą dėžutę R. V. smarkiai stūmė pareigūnę ir pargriovusi ją ant grindų, pagriebė iš dėžutės iškritusį paketėlį. Su paimtu paketėliu R. V. nubėgo į koridoriaus gale esantį tualetą. Atbėgusi paskui ją pareigūnė sutiko R. V. išeinančią iš tualeto, kur girdėjosi nuleidžiamo vandens garsas.

Po šio incidento pilietė buvo sulaikyta, apie įvykį informuoti Marijampolės policijos pareigūnai. Jiems išsivežus R. V. į komisariatą dar kartą nuodugniai buvo apžiūrima tualeto, į kurį buvo įbėgusi R. V., patalpa. Už šiukšlių dėžėje esančio maišelio buvo rastas užmestas minėtas baltos spalvos paketėlis. Pareigūnai spėja, kad R. V. ketino pasitaikius galimybei sugrįžti į tualeto patalpą ir pasiimti turėtą paketėlį. Pareigūnai įtaria, kad jame gali būti narkotinės medžiagos.

Dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui bei kitų incidento aplinkybių ištyrimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kalėjimų departamento direktorius S. Vitkūnas dėkoja pareigūnams, kurie sąžiningai atlieka savo pareigas ir pabrėžia, kad artimieji, lankantys nuteistuosius, neturėtų ryžtis tokioms nusikalstamoms veikoms ir susigadinti savo ir artimųjų gyvenimą.

Pažymėtina, jog vien per šių metų birželio mėnesį Marijampolės pataisos namuose užfiksuoti net 7 atvejai, kai į pasimatymus su nuteistaisiais atvykę jų artimieji slėpė ir bandė įnešti į įstaigos vidaus teritoriją draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų. Šiuo metu Marijampolės pataisos namuose terminuoto laisvės atėmimo bei arešto bausmes iš viso atlieka 1274 nuteisti asmenys.