Už pareigūnų paėmimą įkaitais, smurtą prieš juos, pasikėsinimą apiplėšti Švenčionių rajono gyventoją Konstantiną Baraną, sunkų kūno sužalojimą, turto prievartavimą, bei turto sugadinimą Andrejus Serebriakovas nuteistas kalėti 7 metus, bus konfiskuotas visas jo turtas.

Teismas prie šios bausmės prijungė dalį neatliktos bausmės už kitą nusikaltimą, kai jis buvo paleistas pernai gruodį anksčiau laiko. Sujungus bausmes, A. Serebriakovas griežto režimo pataisos darbų kolonijoje jis turės praleisti pusaštuntų metų.

Už tokius pat nusikaltimus, kaip ir A. Serebriakovas, Nikolajus Klimitenka nuteistas kalėti 6 metus, konfiskuojama pusė jo turto.

Ruslanas Juranecas nuteistas kalėti puspenktų metų už pareigūno paėmimą įkaitu ir smurtavimą prieš jį. Teismo sprendimu, konfiskuojama pusė jo turto.

Kovo 11 dieną Švenčionių rajono policijos komisariato areštinėje uždaryti R. Juranecas, A. Serebriakovas ir N. Klimitenka laikė įkaitais du areštinės pareigūnus - Vitalijų Jarmalį ir Aleksandrą Žurankovą.

Suimtieji buvo atsisakę valgyti, po kelių valandų paprašė išvesti juos pasivaikščioti. Vedant iš pasivaikščiojimo į kameras, suimtieji užpuolė pareigūnus.

Pareigūnus iš pradžių užpuolė S. Serebriakovas su R. Juranecas. Atėmę laisvę pareigūnams, jie išleido kitoje kameroje uždarytą N. Klimitenką.

Grumtynių metu V. Jarmaliui pavyko pasprukti, A. Žurankovas porą valandų buvo laikomas įkaitu. Nusikaltėliai paklode jam buvo surišę rankas ir įkaitu laikė iki 19 valandos, kol į įvykio vietą atvykusiems policijos ir prokuratūros pareigūnams juos pavyko įkalbėti paleisti A. Žurankovą. Iš areštinės virtuvės nusikaltėliai buvo atsinešę peilius, grasino nužudyti pareigūną.

Atvykusiems policijos ir prokuratūros pareigūnams suimtieji teigė, kad jie neteisingai apkaltinti, reikalavo susitikimo su žurnalistais, generaliniu prokuroru.

Incidento metu įkaitais paimti policininkai buvo lengvai sužaloti. Jie gydėsi ligoninėje.

Prieš tai iki smurtavimo prieš pareigūnus, sausio 9 dieną, S. Serebriakavas ir N. Klimitenka įsiveržė į Švenčionių rajono gyventojo K. Barano namus, spardė viduje esančius daiktus, reikalavo pinigų, mušė. Išvartę namuose esančius daiktus, įsibrovėliai pinigų nerado.

Jie grasino pakarti namo šeimininką, o kad ateityje nemuštų, kiekvieną mėnesio 9 dieną jis turėsiąs jiems mokėti po 200 litų.

K. Baranas buvo sunkiai sužalotas, grėsė pavojus jo gyvybei. K. Barano kakta buvo sudaužytas veidrodis, jis buvo smaugiamas elektros laidu.