Vyras taip pat teisėjui sakė, kad dujų papurškęs, nes nenorėjo trenkti moteriai.

Toks incidentas įvyko šių metų balandžio 5 d. Hanley'io mieste, Staffordshire'o grafystėje. 26 metų Arūnas Kastentinavičius atėjo pas kaimynus – dvi moteris ir vieną vyrą – ir paprašė pritildyti muziką. Šie sutiko tai padaryti. Tačiau po valandos lietuvis grįžo vėl paprašyti kaimynų pritildyti garsą.

Prieš Stoke-on-Trento karūnos teismą dėl užpuolimo ir neteisėto ginklo turėjimo stojęs A. Kastentinavicius sakė, kad panaudojo ašarines dujas, nes nenorėjo trenkti moteriai. Viena iš nukentėjusių dėl ašarinių dujų poveikio buvo gydoma ligoninėje.

Prokurorė Heather Chamberlin teismui sakė, kad pareigūnams lietuvis pareiškė, jog jo šalyje toks elgesys yra normalus. „A. Kastentinavicius sakė, kad jis pabeldė į duris, o moterys ėmė ant jo šaukti, todėl jis papurškė joms dujų. Tai normalu Lietuvoje, – sakė prokurorė. – Kenksmingos medžiagos dujų balionėlyje koncentracija sudarė 11 proc., palyginus su mūsų policijos naudojamais 5 proc. Jis paprašė savo mamos tokį balionėlį atsiųsti jam iš Lietuvos“.

„Jis buvo pavargęs ir nesusitvardė, – teismui sakė lietuvio advokatas Kevinas Moorlockas. – Kalbant apie dujų balionėlį, jis sakė, kad jį galima be problemų nusipirkti Lietuvoje. Jis yra uždraustas Vokietijoje, tačiau jis nepasidomėjo, ar čia jį naudoti leidžiama. Jis pasimokė“.

A. Kastentinavičiui teismas skyrė lygtinę šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir 100 valandų viešųjų darbų, o taip pat kiekvienam iš nukentėjusių sumokėti 200 svarų sterlingų.

Beje, nukentėjusieji vis dar gyvena šalia lietuvio tame pačiame daugiabutyje. Tačiau dabar jau problemų nebekyla.