Sekmadienį į Rietavo turgų atvyko dar daugiau policijos - penkiolika pareigūnų. Ir nors nuo pat ryto pliaupė lietus, pliurzėje policijos reidas vis tiek vyko. Buvo užvertas ne tik pagrindinis įvažiavimas į turgų, bet ir žvyruotas aplinkkelis.

Žmonės buvo nustebę, kad smarkiai lyjant lietui, kai net blogas šeimininkas iš trobos šuns nevaro, šalia Rietavo turgaus visas būrys policijos pareigūnų krivulėmis mosuoja.

Tačiau pasipiktinusių nebuvo. Sakė, kad kol nebus išgaudyti visi vairuojantys girtuokliai, lai tie reidai būna.

Atliekamos procedūros paprastos. Privažiavai prie laikinojo kelio ženklo "Stop, kontrolė", persimetei su pareigūnu kelias žodžiais, jeigu sukėlei įtarimą, gausi papūsti į alkotesterį, jeigu ne, tai palinkės gero kelio, gerų pirkinių ar prekybos.

Pirmas sustabdytas neblaivus vairuotojas vairavo automobilį "Opel Omega". Broniui M., gim. 1960 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,52 prom. Sakė, nelaimė giminėje. Laidotuvės. Važiavo nusipirkti juodos spalvos megztinį. Vakar išgėrė. Gailėjosi, kad taip atsitiko.

Tuo metu vienas ekipažas iš Rietavo buvo pasiųstas patikrinti informacijos apie tai, kad magistralėje, iki Klaipėdos likus 50 kilometrų, nuo kelio nuvažiavo, apsivertė ir miške sudužo automobilis "Lexus".

Informacija pasitvirtino. Du šiauliškiai važiavo į Klaipėdą stintų gaudyti. Kadangi naujasis mašinos savininkas Vaidas buvo išvakarėse, kaip pats sakė, "truputį įtempęs", tai paprašė pavairuoti draugo Tomo K., gim. 1988 m. Tai tas ir pavairavo. Rikiavosi magistralėje, mašina tapo nevaldoma, nulėkė nuo kelio ir įstrigo vielinėje tvoroje, saugančioje kelią nuo laukinių žvėrių. Sakė, buvo slidu.

Magistralė tikrai buvo slidi - už poros kilometrų nuo juos nuskriejo automobilis BMW.

Sužeidimų žmonės išvengė. Vairuotojui Tomui, vairavusiam ir sudaužusiam automobilį "Lexus-GS 300", surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Ir tuo pačiu metu žvyruotame aplinkkelyje į Rietavo turgų buvo sustabdytas automobilis "VW Passat", jį vairavusiam trinkelių klojėjui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,72 prom. alkoholio.

Aurimas D., gim. 1989 m., nefantazavo: sakė išvakarės gėręs ne du, o keturis butelius alaus. Apsidžiaugė, kad pataisė pusbrolio motorolerį ir pasigėrė. Sakė, kad geria per metus ne daugiau kaip keturis kartus, vakar buvo tas ketvirtas.

Šeštadienį Klaipėdos kelių policija taip pat vykdė prevencinę priemonė netoli Rietavo. Kelyje į Plungę buvo sustabdyti net keturi girti vairuotojai.