"Esu kaltas dėl seksualinio amoralumo, esu apgavikas ir melagis. Egzistuoja atstumianti ir tamsi mano gyvenimo dalis, ... su kuria kovojau visą savo suaugusiojo gyvenimą", - rašė T.Haggardas laiške, kurį Naujojo Gyvenimo Bažnyčiai Kolorado Springse per sekmadienio pamaldas perskaitė vienas Bažnyčios atstovų.

Prostitucija besivertusiam Mike'ui Jonesui pareiškus, kad turėjo lytinių santykių su T.Haggardu, šis ketvirtadienį atsistatydino iš įtakingos Nacionalinės evangelikų asociacijos pirmininko posto.

T.Haggardas taip pat sutiko pasitraukti iš Naujojo Gyvenimo Bažnyčios Kolorado Springse vyresniojo pastoriaus pareigų. Šią Bažnyčią, kuri vienija 14 tūkst. narių ir kurią įtakingas liberalios pozicijos žurnalas "Harper's" pernai pavadino "įtakingiausia Amerikos megabažnyčia", T.Haggardas įsteigė 1985 metais. Joje jis buvo meiliai vadinamas "Pastoriumi Tedu".

50 metų T.Haggardas iš pradžių neigė šiuos kaltinimus, bet penktadienį pripažino, kad viešbutyje "Denver" kvietė M.Jonesą "masažui" ir kreipėsi į jį prašydamas nupirkti metamfetamino, bet teigė, kad tą metamfetaminą išmetė.

Plačiai besišypsantis penkių vaikų tėvas T.Haggardas buvo evangelikų judėjimo ir konservatyvios socialinės pozicijos, kurią užėmė ir Respublikonų partija, simbolis. Konservatyvių pažiūrų krikščionys yra svarbi G.W.Busho ir jo Respublikonų partijos rėmėjų grupė.

Apklausoms rodant, kad respublikonai per antradienio rinkimus gali prarasti JAV Kongreso kontrolę, evangelikų lyderiai ragina tikinčiuosius eiti balsuoti ir aštuoniose valstijose, įskaitant Koloradą, skatina konservatyvių pažiūrų rinkėjus paremti siūlomą draudimą tuoktis tos pačios lyties asmenims.

Analitikai nesutaria dėl to, kokį poveikį šis skandalas padarys antradienio rinkimams. Tačiau akivaizdu, kad jis sukrėtė Naujojo Gyvenimo Bažnyčią ir evangelikų bendruomenę Kolorado Springse, kuris yra charizmatinės krikščioniškosios veiklos centras.

"Sielvartauju. Visi esame žmonės ir darome klaidas. Tikiu, kad Dievas gali ... blogą situaciją paversti kažkuo, kas būtų pozityvu. Tikiu, kad Dievas gali atgaivinti Tedą ir jo šeimą", - sakė medicinos sesuo Deena Hinojos, kuri dalyvavo minėtose pamaldose sausakimšoje 7,5 tūkst. vietų bažnyčioje.