Pareigūnai taip pat pranešė, kad 32 metų Charlesas Robertsas iš Barto miesto paskutinėmis gyvenimo akimirkomis prisipažino prieš dvidešimt metų tvirkinęs savo jaunas giminaites.

Pensilvanijos valstijos policijos komisaras Jeffrey Milleris sakė, kad užpuolikui, kuris "giežė pyktį ant Dievo", nedavė ramybės jo praeitis. Jis nekentė savęs dėl prieš devynerius metus mirusios dukters ir svajojo apie galimybę vėl tvirkinti mažametes.

Apie šiuos iškrypėliškus trijų vaikų tėvo polinkius buvo pranešta netrukus po to, kai ligoninėje nuo šautinių žaizdų mirė dvi per Ch.Robertso surengtą egzekuciją sunkiai sužeistos amišų moksleivės - vienai jų buvo septyneri metai, o kitai - aštuoneri.

Po jų mirties žuvusių mergaičių skaičius per idilišką itin konservatyvios taikingų amišų bendruomenės mokyklos užpuolimą padidėjo iki penkių. Dėl dar penkių mergaičių gyvybės tebekovoja gydytojai.

Pasak J.Milerio, be kitų daiktų, pienvežio vairuotojas Ch.Robertsas, į klasę atsinešė virvių, lipnios juostelės, lentų ir dvi tūbeles seksualinės paskirties lubrikanto "K-Y Jelly". Tai patvirtina, kad prieš nužudydamas mergaites jis pirma ketino jas surišti ir išžaginti.

"Visiškai įmanoma, kad prieš nužudydamas šiuos vaikus ir nusižudydamas pats jis pirma ketino įvairiais būdais juos žaginti", - sakė policijos komisaras.

Žudikas su savimi pasiėmė drabužių persivilkti ir, matyt, tikėjosi ilgai laikyti įkaitus, bet policija sutrukdė jam panaudoti seksualinį smurtą prieš moksleives. Prie nusikaltėlio kūno buvo rastas pistoletas, trys šautuvai, du peiliai, bedūmio parako ir 600 šovinių.

Ch.Robertsas apie savo praeities tvirkinimo atvejus prisipažino paskambinęs mobiliuoju telefonu savo žmonai prieš pat pradėdamas žudyti, sakė J.Milleris.

Pasak komisaro, žudikas sakė tvirkinęs savo mažas giminaites prieš 20 metų, kai jam buvo maždaug 12 metų, o joms - 3 ir 4 metai. Kaip tai įvyko, tyrimas dar nenustatė. Piešmirtiniame laiške žudikas užsiminė, kad svajoja tai pakartoti.

"Jis sakė: "Aš negrįšiu namo" ir prisipažino, kad tvirkino savo giminaites, kurioms prieš 20 metų buvo treji ir ketveri metai", - sakė J.Milleris.

Teisėsaugininkai taip pat aiškinasi, kokios įtakos Ch.Robertso veiksmams galėjo turėti jo dukters mirtis 1997 metais.

Ch.Robertso žmona sakė, kad jos nusižudžiusio vyro psichiką smarkiai paveikė jų dukters Elise mirtis. Ji mirė 1997 metais praėjus vos 20 minučių po priešlaikinio gimdymo. Kaip rašoma užpuoliko priešmirtiniame laike, jis "pyko ant Dievo už tai, kad jis pasiėmė ją".

Pareigūnai mano, kad Ch.Robertsas nebuvo priešiškai nusiteikęs amišų bendruomenei, o jų mokyklą pasirinko todėl, kad ji yra netoliese ir kad joje mokosi mergaitės.

J.Milleris pažymėjo, kad niekas neįtarė, jog trijų vaikų tėvas Ch.Robertsas planavo tokį baisų nusikaltimą ramiame provincijos regione, esančiame 55 km į vakarus nuo Filadelfijos.

Įsibrovęs į mokyklą ir paėmęs įkaitais visus mokinius su mokytojais, užpuolikas leido iš klasės pasišalinti 15 berniukų, kurių amžius buvo nuo šešerių iki 13-os metų, bei jų mokytojai, kuri iškvietė policiją, pasilikęs įkaitėmis tik dešimt moksleives nuo šešerių iki 13 metų.

Policija teigė, kad jis skersai durų iš vidaus pusės užkalė lentą. Mergaitės buvo surištos vieliniu laidu ir plastikine juosta bei išrikiuotos prie klasės lentos.

Kai atvykusi į incidento vietą policija pamėgino pradėti su juo derybas, Ch.Robertsas ėmė šaudyti į įkaites, o paskui nusišovė pats. Vienai devynerių metų mergaitei pavyko pabėgti iki šaudymo pradžios.

Kruvinos tragedijos aukomis tapo 7 metų Naomi Rose Eversole, 12 metų Anna Mae Stoltzfus, 13 metų Marian Fisher, aštuonerių Mary Liz Miller ir jos septynerių metų sesuo Lina Miller.

Trims aštuonerių, 10-ies ir 12-os metų mergaitėms Filadelfijos vaikų ligoninėje buvo atliktos šautinių žaizdų operacijos, tačiau jų būklė tebėra kritiška. Dar dviejų sužeistų mergaičių - šešerių ir 13-os metų amžiaus - būklė yra sunki, nurodė Heršio medicinos centro atstovas spaudai Seanas Youngas.

JAV prezidentas George`as W.Bushas Kalifornijoje sakė, kad pastarojo meto atakų virtinė Pensilvanijos, Kolorado ir Viskonsino valstijų mokyklose jį ir jo žmoną Laurą (Lorą), kaip ir daugelį amerikiečių, "nuliūdino ir privertė labai sunerimti".

"Gedime kartu su tėvais ir dalijamės nerimu su tais, kurie būgštauja dėl saugumo mokyklose", - sakė jis.

G.W.Bushas teigė nurodęs generaliniam prokurorui Alberto Gonzalesui ir švietimo sekretorei Margaret Spellings susitikti su ekspertais ir aptarti būdus, kaip federalinė valdžia gali padėti valstijų ir vietos vyriausybėms pagerinti saugumą mokyklose.

Praėjusią savaitę žuvo 16 metų mokinė, kai vienas užpuolikas vienoje Kolorado mokykloje įkaitėmis paėmė šešias moksleives. Policijai šturmuojant klasę, vyras paleido ugnį ir nusišovė pats.

Po dienos nuo patirtų sužeidimų mirė viena Viskonsino vidurinės mokyklos mokytoja, kai praėjusį penktadienį į ją šovė vienas mokinys.