32 metų čigonė klaipėdietė A. J. bei 20-metė marijampolietė E. I. nuteistos už tai, kad 2011 m. vasario-kovo mėnesiais, veikdamos kaip bendrininkės, apgaule patekdavo į vyresnio amžiaus klaipėdiečių butus ir, panaudodamos jėgą arba nukreipdamos šeimininkų dėmesį, pagrobdavo jų turėtus pinigus, kitą turtą, bankų mokėjimo korteles. Vieną garbaus amžiaus moterį jos, grasindamos peiliu ir reikalaudamos pinigų, sužalojo taip, kad nukentėjusiajai buvo sunkiai sutrikdyta sveikata ir jai prireikė medikų pagalbos.

Nors teisiamosios kaltomis pripažintos ne dėl visų joms inkriminuotų nusikalstamos veikos epizodų, teismas joms skyrė griežtas laisvės atėmimo bausmes: E. I. pataisos namuose turės praleisti penkerius su puse metų, o A. J. – metais ilgiau, nes ji nusikalto kitos bausmės vykdymo atidėjimo metu.

Nuteistosios turės padengti ir nukentėjusiesiems padarytą turtinę bei neturtinę žalą, kuri, teismo sprendimu, sumažinta iki 70 tūkst. litų.

Priminsime, jog už analogiškus nusikaltimus abi moteris šių metų balandžio 2 d. nuteisė ir Klaipėdos miesto apylinkės teismas, be to, dar viena byla, kurioje irgi panašiais nusikaltimais kaltinamos abi moterys, šiuo metu nagrinėjama ir Kauno miesto apylinkės teisme.