Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė kauniečio pagalbos prašymą dėl pavogto itin brangaus automobilio. Šia informacija kauniečiai dalinosi socialiniuose tinkluose, o Karmėlavoje gyvenantys netruko pranešti, kad jų daugiabučio kieme stovi prabangus ir panašus į ieškomą automobilis BMW.

Kaip paaiškėjo, tai tas pats naktį pavogtas automobilis, tik su pakeistais numeriais. Automobilio savininkas dėkoja visiems padėjusiems jį surasti.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasiaiškino, kaip įvykdyta maždaug 20 tūkst. eurų kainavusio automobilio vagystė. Automobilis BMW į Lietuvą atvažiavo vasario 9 dieną. Jo savininkas teigia per tas dienas pastebėjęs, kad paskui dažnai važiuoja kitas BMW automobilis, todėl dabar įtaria, kad buvo sekamas.

Automobilis pavogtas iš privataus namo kiemo. Į jį buvo pastatytas apie vidurnaktį. Maždaug ketvirtą valandą ryto automobilis išriedėjo iš kiemo, jam jau buvo pakeisti valstybiniai numeriai. Paskelbus informaciją portale „Kas vyksta Kaune“ atsirado jauni kauniečiai, kurie pranešė apie galimai Karmėlavoje stovintį pavogtą automobilį. Jo viduje savininkas pasigedo drono, veiksmo vaizdo kameros, automobilis iš vidaus buvo šiek tiek apgadintas.

Informaciją suteikė maždaug 13-14 metų paaugliai, kuriems automobilio savininkas įteikė žadėtą 1000 eurų premiją.

Policijos viršininkas: tai nauja vagių taktika

Apie minėto automobilio vagystę portalas „Kas vyksta Kaune“ papasakojo Kauno apskrities policijos viršininkui Dariui Žukauskui, kuris tikina, kad kriminalistams jau teko susidurti su tokiais atvejais, kai pavogti automobiliai kuriam laikui paliekami ne slaptame garaže, bet tiesiog daugiabučių kiemuose, kuriuose netrūksta stovinčių automobilių.

„Kauniečiai, pamatę kieme stovintį įtartiną automobilį, turėtų pranešti policijai. Vagių schema paprasta: pavogtas automobilis kelioms dienoms paliekamas neutraliame kieme, situacijai nurimus, jis vežamas ardyti arba išgabenamas į užsienį“, – teigė Kauno policijos vadas.

Daugiau skaitykite čia.