Nelaukti svečiai į 1976 m. gimusio nukentėjusiojo butą, ėmė veržtis jau po vidurnakčio, galiausiai patekę į vidų, vienas užpuolikų griebęs kambaryje buvusį elektrinį virdulį tvojo buto šeimininkui į galvą, o kiti ėmė reikalauti parodyti kur bute laikomi pinigai ir vertingi daiktai. Vertingiausi bute buvę – mobilaus ryšio telefonas ir nešiojamasis kompiuteris, kuriuos nukentėjusysis įvertino 80 eurų.

Tyrimo metu nustatyti keturi įtariamieji, vyriausiajam 22 metai, o jo biografijoje 16 teistumų, kiti trys – nepilnamečiai, 2000 ir 2001 m. gimę Plungės r. gyventojai. Pagrobti daiktai buvo rasti vieno iš įtariamųjų namuose, jų realizuoti nespėjo, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Taip pat pareigūnai nustatė dar du atvejus kai buvo melagingai pranešta apie neva įvykdytus sunkius nusikaltimus – įvykdytus plėšimus grasinant peiliu. 1993 m. gimęs plungiškis net du kartus šiais metais pranešė, jog neva buvo apiplėštas tų pačių asmenų.

Pirmą kartą jis į Plungės r. policijos komisariato pareigūnus kreipėsi 2017 m. vasario mėnesį, pranešdamas apie tai, kad apie 23 val., Plungėje, Mačernio g., priėję du vaikinai grasino peiliu, juo supjaustė nukentėjusiojo kelnes bei pagrobė piniginę su 130 eurų.

Antrą kartą, nurodydamas, kad tie patys asmenys, tuo pačiu būdu jį apiplėšė Plungės rajone, Kuliuose, 2017 m. balandžio mėnesį. Pareigūnams asmuo ne tik davė melagingus parodymus apklausų metu, bet ir pateikė suklastotus įrodymus, neva plėšimo metu supjaustytas kelnes. Tačiau pareigūnams pro akis nepraslydo keletas tyrimo metu užfiksuotų detalių, dėl ko šiam fantazijos nestokojančiam vaikinui teko prisipažinti, kad tokiu būdu jis tik bandė iškaulyti daugiau pinigų iš tėvų ir iš tikro jokių plėšimų grasinant peiliu, nebūta.

Abu šie ikiteisminiai tyrimai nutraukti nenustačius, jog buvo padaryta nusikalstama veika, o plungiškiui teks atsakyti už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą.