Apie žiaurią nelaimę, nutikusią apie pusę trijų nakties, DELFI patvirtino policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Neblaivaus (nustatytas 2,01 promilių girtumas) 39-erių pakruojiečio G. B. auka tapusi 20-etė policininkė Ligita Baniulytė visai neseniai buvo prisaikdinta pareigūne.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nelaimė ant kojų sukėlė ne tik provincijos policijos vadovus, bet ir patį generalinį komisarą – Linas Pernavas dėl šio įvykio nutraukė savo komandiruotę Latvijoje ir grįžo šįryt į Lietuvą, į Šiaulius, kur surengė spaudos konferenciją. Po to generalinis komisaras išvyko į Kuršėnus, pas žuvusios pareigūnės tėvus.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato išplatintame pranešime rašoma, kad jaunoji pareigūnė žuvo rugsėjo 4-ąją, 2.30 val., kai ją Radviliškyje tarnybos metu parbloškė pravažiuojantis vilkikas. L. Baniulytė buvo Radviliškio rajono komisariato Viešosios policijos Patrulių būrio patrulė.

Pareigūnė su kolega stabdė ir tikrino nuo Panevėžio pusės į Radviliškį įvažiuojančias transporto priemones. Ties V. Landsbergio-Žemkalnio ir Žalgirio gatvių sankryža, tikrinant sustabdytų „Ford Focus“ ir „Audi“ automobilių vairuotojų dokumentus, pro šalį važiavęs vilkikas DAF, stabdomas patrulio, trenkėsi į "Ford", kliudė automobilį tikrinusią pareigūnę ir nesustojęs nuvažiavo. Vilkiką Radviliškyje, Šiaulių gatvėje, apie 900 metrų nuo įvykio vietos, sustabdė kitas patrulių ekipažas. Atvykę medikai konstatavo pareigūnės mirtį.

Automobilyje "Ford", į kurį trenkėsi vilkikas, buvo penki žmonės. Sunkiasvorės mašinos nublokštas lengvasis automobilis trenkėsi į stulpą ir jį nuvertė. Tačiau niekas iš mašinoje buvusių žmonių fiziškai nenukentėjo, bet vienam iš jų prireikė medikų pagalbos dėl išgąsčio ir dvasinio sukrėtimo.

Vilkiko vairuotojui, 39 metų Pakruojo rajono gyventojui Gintarui Badauskui, vežusiam krovinį iš Belgijos į Radviliškį, alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas. Radviliškio ligoninėje išsamesnei ekspertizei atlikti iš vairuotojo paimtas kraujo. Vilkiko vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šis pakruojietis jau šešis kartus baustas: sykį už smulkią vagystę ir penkiskart už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.

Žuvusioji 20-metė pareigūnė L. Baniulytė darbą policijoje pradėjo šių metų liepos 24 d. Generalinis komisaras L. Pernavas pranešė, kad ji bus laidojama valstybės lėšomis, jos artimiesiems bus išmokėta 10 metų pareigūnės alga.

Policija reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusiosios artimiesiems. Šiaulių apskrities policijoje rengiama spaudos konferencija, joje dalyvaus ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas bei Radviliškio rajono policijos komisariato vadovas Saulius Baltakis.

Šiaulių apskrities policijos tinklalapyje galima rasti pranešimą su nuotrauka apie rugpjūčio 14 d. įvykusį renginį, kai Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate per iškilmingą ceremoniją prisiekė devyniolika jaunų policijos pareigūnų. Nauji kolegos papildė Šiaulių apskrities policijos Patrulių rinktinės, Kelių policijos biuro ir Konvojaus būrio gretas, taip pat jaunimas darbuosis Joniškio, Pakruojo ir Radviliškio policijos patrulių būriuose bei Šiaulių miesto ir rajono, Pakruojo rajono policijos komisariatų Kriminalinės policijos padaliniuose. Tarp jų buvo ir L. Baniulytė.

Ligita Baniulytė

Premjeras pareiškė užuojautą žuvusios policininkės artimiesiems

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą žuvusios Radviliškio policijos pareigūnės Ligitos Baniulytės artimiesiems.

„Vos rugpjūčio 14-ąją Ligita Baniulytė prisiekė tarnauti Lietuvos Respublikai, jos žmonėms, saugoti tvarką ir rimtį. 20-metė mergina siekė būti naudinga kraštui ir visuomenei. Jos žūtis tarnybiniame poste – smūgis visiems mums, praradimas valstybei. Šis trumpas, bet prasmingas pareigūnės gyvenimas yra geriausias pavyzdys, kad jaunoji Lietuvos karta nuoširdžiai ir pasiaukojamai tarnauja šaliai bei žmonėms. Šviesi ir nuoširdi pagarba telydi Ligitos Baniulytės vardą ir atminimą“, – sakoma ministro pirmininko užuojautoje.

Penktadienį policijos generalinis komisaras L. Pernavas apsilankė areštinėje pasižiūrėti įtariamajam į akis. Tą pačią dieną prokuratūra kreipsis į teismą dėl G. Badausko suėmimo.

Gintaras Badauskas ir generalinis komisaras Linas Pernavas