Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį išnagrinėjo 22 metų J. Baronui iškeltą administracinio nusižengimo bylą – policijos pareigūnai vasario 4 d. žiniasklaidoje „kelių ereliu“ pramintam vyrui surašė protokolą dėl to, kad jis viešoje vietoje įžeidinėjo policininkus, o atvežtas į komisariatą nevykdė jų reikalavimų, triukšmavo ir keikėsi necenzūriniais žodžiais.

Į teismą J. Baronas atvyko pats, nors bylą nagrinėjantis teisėjas Marijus Kursevičius nurodė jį atvesdinti policininkams. „Nereikėjo, pats atėjo“, – prieš posėdį sakė pareigūnai.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas J. Baronas teigė, kad tik iš dalies pripažįsta jam pateiktus kaltinimus – esą konfliktą išprovokavo patys pareigūnai, kai tik sužinojo jo pavardę.

J. Baronas sakė, kad vasario 4 d. rytą, apie 10.20 val. Vilniuje, Antakalnio mikrorajone, Smėlio g., neleistinoje vietoje perėjo per kelią, todėl buvo sustabdytas viešosios policijos pareigūnų. Pareigūnai vyrui norėjo surašyti pažeidimo protokolą, tačiau J. Baronas ėmė šūkauti, keiktis necenzūriniais žodžiais, todėl viešosios tvarkos sergėtojai nutarė jį nuvežti į komisariatą. O tai sukėlė dar didesnį J. Barono pyktį – vyras dar labiau ėmė keiktis rusiškais keiksmažodžiais, taip pat įžeidinėjo tarnybines pareigas atliekančius pareigūnus.

O nuvežtas į komisariatą J. Baronas parodė, ką sugeba – užsipuolė kitus čia dirbančius pareigūnus, juos taip pat įžeidinėjo, keikėsi, o uždarytas į kamerą ėmė daužyti grotas ir reikalavo kuo greičiau paleisti.

Anot tuo metu komisariate budėjusio policininko, J. Baronas buvo pristatytas kartu su dviem draugais, kurie taip pat triukšmavo ir nebuvo linkę vykdyti pareigūnų nurodymų.

„Jie visi nebuvo ramūs, reikalavo savo teisių, advokatų, skambučio, keikėsi necenzūriniais žodžiais, reikalavo kuo greičiau paleisti, ėmė spardyti ir trankyti grotas, todėl paprašėme, o paskui ir pareikalavome, kad nustotų, bet jie pradėjo mus įžeidinėti“, – sakė policininkas, pažymėjęs, jog vasario 4 d. J. Baronas buvo baustas du kartus – dar ir dėl triukšmo.

Be to, J. Baronas atsisakė pasitikrinti blaivumą alkotesteriu.

„O kodėl turėčiau, jeigu policininkai manęs net neturėjo vežti į komisariatą“, – teisme emocingai kalbėjo J. Baronas.

Jis pripažino, kad ne vietoje perėjo per kelią, tačiau tikino, jog jo pažeidimas nėra toks sunkus, kad jį reikėjo vežti į komisariatą.

„Savo kaltę pripažįstu iš dalies, dėl to, kad komisariate pradėjau blogai elgtis – viskas įvyko tik dėl mano pavardės, kaip žmogus gali nesusinervinti, kai dėl tokio menko pažeidimo veža į komisariatą – suprantama, visi žmonės esame“, – aiškino J. Baronas.

Jis tikino, kad neleistinoje vietoje perėjo per kelią, kuriuo galima važiuoti vos 30 km/val. greičiu.

„Ėjau ne per pėsčiųjų perėją, sakiau, atleiskite, pareigūnai, ar galiu eiti toliau, – teisme kalbėjo J. Baronas. – O jie pareiškė, kad niekur neisiu, tave vešime į komisariatą. Ir viskas tik dėl to, kad pasakiau savo pavardę, nors nebuvo pasakyta nė vieno keiksmažodžio. Aišku, paskui pratrūkau, kai mane vežė į komisariatą.“

J. Baronas pripažino, kad pasakė negražių žodžių pareigūnų atžvilgiu, tačiau esą tik tada, kai buvo nuvežtas į komisariatą.

„Tai buvo jaustukai – sakiau kažką, bet neatsimenu, nes buvau pasipiktinęs“, – sakė pažeidimu kaltinamas gerai pareigūnams žinomas J. Baronas.

Teisėjo paklaustas, kokius „jaustukus“ sakė policininkams, J. Baronas sakė, jog visų neprisimena, bet buvo ir toks, kaip „eik tu sau“.

„Ar tikrai eiti sau, ar kitur liepėte?“ – klausė teisėjas.

„Na, ne sau, į kitą vietą“, – pripažino J. Baronas. Ir čia pat pridūrė, kad nesipriešino pareigūnams, o keikėsi tik nuvežtas į komisariatą.

Jeigu teisme bus įrodyta J. Barono kaltė, jam grės bauda iki 300 eurų.

Šiuo metu prokuratūroje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kurioje J. Baronas įtariamas narkotinių medžiagų platinimu. Jis taip pat daugybę kartų baustas dėl to, kad vairavo automobilį, kai iš jo atimta teisė vairuoti. Dėl to teismas iš jo motinos yra net konfiskavęs prabangų BMW.