Atvykus policijos pareigūnams, įvykio vietoje rastas automobilis "Volvo", kuris buvo lengvai krepštelėjęs automobilį "Mazda 5". Pastarojo vairuotojas papasakojo, kad važiuojant pirma juosta, staiga pajuto nestiprų smūgį į savo automobilio galo kairę pusę. Avarija itin smulki (apibraižytas bamberis), ir vairuotojas, nenorėdamas gaišti laiko, netgi didesnių pretenzijų būtų neturėjęs, tačiau pretenzijų turėjo "Volvo" vairuotojas. Kadangi jis, akivaizdu, niekada nesimokė diskusijų meno, tai netrukus pradėjo tampyti "Mazda" vairuotoją ir suplėšė jo striukę.

"Mazda" vairuotojas policijai aiškiai nurodė žmogų, kuris vairavo "Volvo" ir su kuriuo teko peštis. Olegas K. (gim. 1975 m.) ir policijai turėjo pretenzijų. Jis nesuprato, ko pareigūnai iš jo - doro klaipėdiečio - nori, nes jis nevairavęs savo automobilio, o tik ėjęs pro šalį. O policininkai tik norėjo, kad Olegas papūstų į alkoholio matuoklio dūdelę.

Olegui nustatytas vidutinis girtumas - 2,38 promilės. Nors žmogus vos pastovėjo ant kojų, beje, kaip ir jo kartu važiavęs sugėrovas, kuris grasino, kad rašys policijai pareiškimą apie tai, kaip policija paliko ji be draugo (Olegas buvo išvežtas blaivytis į komisariatą). Mašina uždaryta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.