Balandžio 25 d. Elektrėnų policijos komisariato patruliai fiksavo grubų „britvininko“ pasivažinėjimą. Apie 10.10 val. kelyje Vievis-Maišiagala-Nemenčinė patruliai, vykdydami mišrų patruliavimą, pastebėjo iš galo dideliu greičiu važiuojantį motociklą „Yamaha“, kurio vairuotojas, neparodęs posūkio signalo, draudžiamoje vietoje lenkė pareigūno vairuojamą policijos ženklais nepažymėtą tarnybinį automobilį. Paskui draudžiamoje vietoje lenkė kitą priešais važiuojantį automobilį ir, išvažiavęs į kitos krypties eismo juostą, privertė priešais atvažiuojančių automobilių vairuotojus stabdyti bei keisti važiavimo kryptį ir greitį, taip sukeldamas grėsmę jų saugumui ir turtui.

Patruliai, reaguodami į šį šiurkštų pažeidimą, nedelsdami ėmėsi priemonių sustabdyti motociklininką, tačiau jis neragavo nei į įjungtus švyturėlius, nei į per garsiakalbį pareigūnų išreikštą reikalavimą sustoti. Kelis kartus atsisukęs pažiūrėti į pareigūnų pusę, vairuotojas demonstratyviai padidino greitį ir bandė atitrūkti nuo jį persekiojančio policijos automobilio, tačiau nepavyko.

Važiuojant 140 km/val. greičiu jis buvo pavytas, sustabdytas užkertant kelią ir nulaipintas nuo savo transporto priemonės. Paaiškėjo, kad galingą motociklą vairavo 26 metų Širvintų rajono gyventojas, praneša Vilniaus apskrities policija.

Elektrėnų policijos komisariate pradėta administracinė teisena dėl kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymo, Kelių eismo taisyklėse nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimo. Už tai vairuotojui gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų). Taip pat jam teks atsakyti už vairavimą, vienu metu ar paeiliui padarant kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, bei už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sukėlusį pavojingą situaciją, tai yra privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti. Už šiuos pažeidimus numatyta bauda nuo 115 iki 231 euro su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių. O už nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę – bauda nuo 868 iki 1158 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Nors kiekvienais metais Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai principingai reaguoja į šios kategorijos vairuotojų daromus pažeidimus, šiais metais, vykdydami Policijos generalinio komisaro nurodymą, sustiprins ir vykdys griežtą eismo kontrolę, organizuos daugiau neviešų patruliavimų ir skirs didesnį dėmesį būtent motociklų vairuotojų daromiems šiurkštiems pažeidimams išaiškinti ir užkardyti bei neleis eisme dalyvauti asmenims, piktybiškai ignoruojantiems įstatymus bei keliantiems grėsmę eismo saugumui.