Merginos palaikai buvo rasti užkasti po žeme Kėdainių rajone, o nusikaltimo įtariamųjų skaičius nuo keturių (23-26 metų amžiaus vyrų) padidėjo iki šešių (šie du – vyresni, įtariama, pirmųjų tėvai).

Neoficialiais duomenimis, visi šeši įtariamieji – Kėdainių rajone gyvenantys romų kilmės vyrai.

Vienas jų, jaunas romų kilmės vaikinas „Rinkos aikštės“ šaltinių duomenimis, penktadienį, prieš pietus, Kauno teritorinės darbo biržos Kėdainių skyriuje buvo sulaikytas Kauno kriminalinės policijos pareigūnų.

Penktadienio pavakarę generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, kad visi sulaikyti vaikinai – teisti už vagystės, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimus.

Penktadienio vakarą, 18.30 val., ugniagesiai gavo policijos prašymą patikrinti vandens telkinius Kėdainiuose. Ugniagesių gelbėtojų narai vakare, pasak Situacijų koordinavimo skyriaus (SKS) pareigūnų, ėmė tikrinti upelį ties A. Mickevičiaus gatve. Ieškoma įkalčių, susijusių su Ievos Strazdauskaitės nužudymu.

Apie vidurnaktį SKS pareigūnai DELFI sakė, jog darbai vis dar vyksta.

Užpuolimas buvo spontaniškas

VPK Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis penktadienio vakarą DELFI patvirtino, kad tiriant I. Strazdauskaitės nužudymą iš viso jau sulaikyti šeši įtariamieji.

Pirminiais duomenimis, nusikaltėliai iš anksto neplanavo užpulti būtent I. Strazdauskaitę, jie autostradoje pamatė brangų automobilį, vairuojamą merginos, kuri važiavo viena, ir nusprendė jį pagrobti.

Kaip skelbia Audi.lt, šio modelio naują automobilį Lietuvoje galima nusipirkti mažiausiai už 52 880 Eur. Tačiau priklausomai nuo automobilio modifikacijos, priedų ir variklio, jis gali kainuoti daugiau kaip 80 tūkst Eur. Tiesa, eksploatuotas automobilis yra pigesnis negu naujas. Metų senumo „Audi A7“ galėtų kainuoti apie 40–45 tūkst. Eur.

Netoli Elektrėnų sukėlę eismo įvykį jie sustabdė merginos vairuojamą mašiną, užgrobė ją. Nuvažiavę į Jonavos r., prie Žeimių, nužudė I. Strazdauskaitę.

Žeimiai

Kūne – daugybiniai sužalojimai: automobilį planavo pasiimti vėliau

Pareigūnai dar neatskleidžia, kokiu tiksliai būdu mergina buvo nužudyta, jos kūne – daugybiniai sužalojimai. DELFI žiniomis, tai ne šautinės ar durtinės žaizdos.

Nužudę merginą nusikaltėliai paliko „Audi“ miške ir savo automobiliu nuvežė lavoną į Kėdainių rajoną. Palaikai rasti užkasti maždaug 30 km nuo tos vietos, kur buvo paliktas I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis.

Žudikai planavo vėliau pasiimti „Audi“. Tačiau nespėjo to padaryti, nes automobilį greitai surado policija.

Sekmadienį prokuratūra kreipsis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Linas Pernavas

L. Pernavas: tai žvėrys, užaugę alkoholikai, narkomanai

Penktadienio vakarą LRT laidoje „Panorama“ L. Pernavas sakė: „Dabar jau mes matome, kad ta mintis nužudyti Ievą kilo spontaniškai ir dabar aš jau iš tikrųjų galiu konstatuoti, kad mes negalėjome niekuo padėti, negalėjome nieko pakeisti, bet, kaip sako, viltis miršta paskutinė ir iki paskutinio momento visi mes galvojome, kad vis tik pavyks pabaigti tą situaciją, kad ji baigtųsi ne taip tragiškai, kaip dabar“.

Generalinis komisaras teigė kol kas negalintis atsakyti, ar sulaikytųjų bus daugiau.

„Šiuo metu vyksta tyrimas ir iš tikrųjų negalėčiau pasakyti, kad tai yra visi. Apklausiami asmenys ir tada mes matysime, ar tas ratas gali dar plėstis“, – sakė L. Pernavas.

„Turbūt mums reikia kalbėti ne apie tai, kas nutiko ne taip, ne apie tą automobilį, o apskritai apie sistemines problemas mūsų valstybėje, visuomenėje. Pažiūrėkit, turbūt keli dalykai, kuriuos turime išskirti: tai didžiulė socialinė atskirtis, tai karta asmenų, užaugusių po 1990 metų, gimę nepriklausomoje Lietuvoje. (...) Tai žvėrys, tai yra užaugę alkoholikai, užaugę narkomanai“, - sakė L. Pernavas. Jis teigė, kad įtariamiesiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.