Kaip praneša DELFI korespondentas Martynas Žilionis, melsvu džemperiu su gobtuvu vilkintį įtariamąjį policijos pareigūnai įsodino į mikroautobusą.

Mikroautobuse buvo keli asmenys, mikroautobusą lydėjo vienas patrulių automobilis.

Pareigūnai tarpusavyje kalbėjosi, kad su smurtiniais nusikaltimais įtariamais asmenimis yra sudėtinga: esą jie tai prisipažįsta įvykdę nusikaltimą, tai savo parodymus pakeičia.

E. Anupraitis, kuris apibūdinamas kaip itin ramus žmogus ir geras studentas, įtariamas nušovęs tėvą Gintarą (gimusį 1967 m.), mamą Andželą (gimusią 1968 m.), senelę Genovaitę (gimusią 1942 m.) bei neįgalų tėvo brolį (gimusį 1979 m.).

Įvykio vietoje taip pat rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras buvo ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę.

Įtariamasis turi dar dvi seseris, kurių viena gyvena Jungtinėje Karalystėje, kita - Kaune.

Įtarimų šešėlis iškart krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus – E. Anupraičio. 26-erių Egidijus buvo neseniai grįžęs iš Jungtinės Karalystės, kur Liverpulio universitete studijavo chemiją ir nanotechnologijas. Remiantis Ringaudų seniūnijos seniūnės pareigas einančia Rasa Šiliene, E. Anupraitis studijas turėjo būti baigęs.

E. Anupraitis iki šiol pareigūnams nebuvo žinomas, nė karto nebuvo, nesiskundė psichinėmis problemomis. Jis dirbo apsaugininku „Ekskomisarų biure". E. Anupraitis, policijos duomenimis, turėjo savigynai išduotą ginklą ir leidimą jam, tačiau darbe ginklo jam nereikėjo, nes darbas susijęs su viešąja sauga.

Vyras nebuvo žinomas ir medikams – dėl jokių psichinių ligų jis nebuvo gydomas. Kodėl chemiją ir nanotechnologijas studijavęs vaikinas dirbo apsaugininku, nėra žinoma. Seniūnės pareigas einanti R. Šilienė svarstė, kad gal vaikinui trūko pinigų.

Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas ne pirmadienį, o gerokai anksčiau. Dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė, kol kas nėra žinoma.

Apie nusikaltimą pareigūnams pranešė nužudytųjų artimieji – jie kelias dienas negalėjo susisiekti su artimaisiais ir nusprendė nuvykti jų aplankyti.