Teismas bylą nagrinėja už uždarų durų.

Eilė sunkių nusikaltimų

A. BaltruIšaičiui pareikšti kaltinimai dėl žaginimo, nužudymo siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo, neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo.

Prokurorai teismui pateikė kaltinimus, kad A. Baltrušaitis 2013-2014 m. jis savo mobiliuoju telefonu filmavo ir rinko medžiagą apie kitų asmenų privatų gyvenimą, taip pat įsibrovė į tų asmenų gyvenamąjį namą, tuo pažeidė būsto neliečiamumą, iš tų asmenų kompiuterių pasisavino tų privačią medžiagą (asmenines nuotraukas).

2014 m. sausio 2-ąją dieną, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, įsibrovęs į namą, prieš moterį pavartojo fizinį smurtą, ją išžagino o vėliau, siekdamas, kad apie nusikaltimą niekas nesužinotų - nužudė.

Išprievartavo ir nužudė

Prokurorų duomenimis, sunkiausią nusikaltimą A. Baltrušaitis įvykdė pačioje 2014 metų pradžioje - sausio 2-ąją.

Kitą dieną - sausio 3-ąją į namus grįžusi moteris namuose rado savo 55 metų mamą, kuri lovoje gulėjo negyva. Ekspertai nustatė, kad moteris buvo pasmaugta.

Teigiama, kad sausio 2-osios vakarą A. Baltrušaitis įsilaužė į moters namus ir įvykdė sunkų nusikaltimą.

Prokuroras Darius Jakutis teisme sieks įrodyti, kad prieš moterį pasmaugdamas kaltinamasis  A. Baltrušaitis ją išprievartavo. Būtent DNR pėdsakai padėjo susekti įtariamąjį.

Iki šių nusikaltimų A.  Baltrušaitis nebuvo patekęs į policijos akiratį.