Trečiadienį Vilniaus rajone esančioje Pasieniečių mokykloje baigėsi tris dienas trukusios meistriškumo varžybos „Geriausia pasienio sargyba“. Iškilmingos ceremonijos metu jų nugalėtojus apdovanojo VSAT vado pavaduotojas Genadijus Kuznecovas, pranešė VSAT.

Antrą vietą iškovojo VSAT Ladijų rinktinės komanda, kurią sudarė du pasieniečiai iš Kybartų užkardos Darius Bendžiūnas ir Evaldas Paškauskas bei Vištyčio užkardoje tarnaujantis Darius Mekšraitis.

Trečia buvo VSAT Varėnos rinktinės komanda. Jai atstovavo trys Druskininkų užkardos pasieniečiai – Tomas Galčius, Eimantas Naujalis ir Kęstutis Stonkus.

Šiose varžybose rungėsi geriausi iš geriausių pasieniečių, atstovavę Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių, Pakrančių apsaugos bei Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinėms.

Kiekvieną iš šių komandų sudarė trys pasieniečiai, kurie į ją pateko po dviejų atrankos etapų savo užkardose ir rinktinėse.

Iš viso geriausios pasienio sargybos varžybose VSAT pareigūnai varžėsi 8 rungtyse. Tai šaudymas iš tarnybinio ginklo, fizinis pasirengimas, pirmoji medicinos pagalba ir civilinė sauga, patikrinimai kertant sieną, valstybės sienos bei pasienio teisinio režimo užtikrinimas, užsienio kalbos testas, padalinio pristatymas ir teorinių žinių testas.

Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais ir diplomais. Komandų prizininkių nariai taip pat bus paskatinti 5 dienų papildomomis mokamomis atostogomis, kurias galės pasirinkti sau patogiu laiku.