Rugpjūčio 12 dienos naktį Vilniaus policijos pareigūnai surengė reidą. Pirmuoju „laimikiu“ tapo motociklininkas. Jis Dunojaus gatvėje prieš pat pareigūnų akis pravažiavo šviesoforui degant raudonai šviesai. Treningais pasipuošusio vairuotojo keleivis įtikinėjo DELFI, kad tikrai degė žalia šviesoforo šviesa. Pasak jo, policijos pareigūnai meluoja. Juk jo draugas geras vairuotojas.

Vilniaus policijos pareigūnai pasakojo, kad anksčiau vairuotojas buvo praradęs teisę vairuoti. Priežastis – girtas prie vairo. Visgi ne toks jau ir nekaltas tas vairuotojas.

Motociklininkui skirta puse minimalios baudos – 30 eurų.

Savo privatumą ginė girta vairuotoja

Apie 23 val. toje pačioje vietoje pareigūnų dėmesį patraukė „Škoda Octavia“ automobilis. Per sankryžą tiesiai važiavusi automobilio vairuotoja staigiai persigalvojo. Pamačiusi policininkus ji pasuko kitu keliu.

Vilniaus kelių policijos valdybos pareigūnai iškart pasivijo sprukusį automobilį. Pasirodo, vairuotoja turėjo priežastį bėgti. Ši buvo neblaivi. Į alkoholio kiekio matuokli moteris pripūtė 1.37 promilės. Jai tai padaryti pavyko ne iškart. Moteris kelis kartus bandė sukčiauti arba dėl girtumo nesuprato, kaip reikia pūsti orą.

Neblaivi moteris pasidarė labai nepatenkinta žurnalistų dėmesiu, kad ji kaip „žvaigždė“ buvo fotografuojama iš visų pusių. Moteris net bandė slapstytis, dangstėsi bei skundėsi policijos pareigūnams. Ji klausė, kokią teisę fotografai turi ją fotografuoti. Juk taip yra pažeidžiamos jos privatumo teisės.

Pareigūnai stebėjosi, kaip moteris, žinodama, kad visur vyksta reidai, sėdo prie vairo girta.

Moteris turės susimokėti nemažą baudą. Taip pat praras teisę vairuoti.

„Lakstantis“ šešiolikmetis

Reido metu Vilniaus pareigūnai parodė ženklą sustoti „Renault Laguna“ automobilio vairuotojui. Beveik sustojęs vairuotojas staiga persigalvojo ir paspaudęs greičio pedalą nurūko tolyn.

Pareigūnai jį nusivijo, automobilio vairuotojas sustojo tik patekęs į akligatvį, esantį Verkių regioniniame parke.

Patikrinus vairuotojo tapatybę, išsiaiškinta, kad jis ne tik atrodo kaip nepilnametis, bet toks ir yra. Pasirodo, šešiolikmetis važiavo su draugais, kurie taip pat yra nepilnamečiai. Vienas iš jų buvo neblaivus.

Keleiviai – du vaikinai ir viena mergina – išvežti į komisariatą, iš kur juos pasiimti iškviesti tėvai.

Policininkai sulaukė nepilnamečių maldavimų juos paleisti, tačiau nesurado jokio protingo paaiškinimo, kodėl iš viso nepilnametis vairavo.

Nepilnamečiams keleiviams Vilniaus policijos pareigūnai paaiškino, kad tokie nuotykiai ir bandymas sprukti dideliu greičiu galėjo baigtis labai skaudžiai.

Prarasta teisė vairuoti ir su trenksmu sprukęs motociklininkas

T. Narbuto gatvėje buvo sustabdytas greitį viršijęs automobilio vairuotojas. Patikrinus dokumentus išsiaiškinta, kad vaikinas dar neturi dviejų metų vairavimo stažo. Policininkai pranešė jam, kad už šį nusižengimą ne tik reikės susimokėti baudą. Jaunuoliui bus atimta teisė vairuoti, kuria jis pasidžiaugė visai neilgai.

Į bėglio kategoriją pateko ir motocikininkas. Visiškai sustojęs jis staiga persigalvojo ir spruko su trenksmu. Gal vairuotojas prisiminė, kad yra dėl ko nubausti jį. To nesužinosim...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)