Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos federalinės žemės policija sulaikė 31 m. Ganos pilietį, kuris, kaip įtariama, įvykdė didelio rezonanso sulaukusį seksualinio pobūdžio nusikaltimą.

Balandžio mėn. pradžioje į mačetę panašiu daiktu ginkluotas plėšikas nacionalinio parko teritorijoje užpuolė palapinę pasistačiusius ir gamtoje nakvoti likusius įsimylėjėlius.

Piktadarys pagrasino jaunuoliui jį nužudysiąs ir išžagino merginą jo akivaizdoje.

Paaiškėjo, kad užpuolimo metu migrantas turėjo pjūklą, panašų į mačetę. Kaip rašo newsru.com, taip pat nustatyta, kad likus 10 dienų iki nusikaltimo įtariamasis gavo pranešimą dėl deportacijos.

Afrikietis buvo pateikęs prašymą suteikti jam pabėgėlio statusą, bet jis buvo atmestas. Į Vokietiją vyras atvyko vasario mėn. pradžioje. Prieš tai jis buvo Italijoje.

Remiantis Dublino susitarimu dėl pabėgėlio statuso prašančiųjų priėmimo, būtent į Italiją jis ir turėjo būti deportuotas.

Balandžio 2 d. apie 00.30 val. nusikaltėlis priartėjo prie palapinės, kurioje nakvojo 23 m. mergina ir 26 m. jos mylimasis. Iš pradžių juodaodis pareikalavo, kad studentai jam atiduotų mobiliuosius.

Po to jis privertė merginą išlįsti iš palapinės ir su juo lytiškai santykiauti. Tik žagintojui pasišalinus iš įvykio vietos nukentėjusiosios vaikinas išdrįsto išlįsti iš palapinės, tada iškvietė policiją ir greitosios pagalbos ekipažą.

Atlikus medicininę apžiūrą seksualinės prievartos faktas buvo patvirtintas.

Balandžio 8 d. įtariamasis buvo sulaikytas Zygburgo mieste. Praeivis gatvėje jį atpažino pagal fotorobotą, kuris buvo paskelbtas žiniasklaidos priemonėse.

Sulaikytas Ganos pilietis į Italiją atvyko sausio 24 d. Jis mėgino gauti pabėgėlio statusą iš pradžių šioje šalyje, bet vasario 7 d. gavo neigiamą atsakymą.

Tada vyras ryžosi laimės ieškoti Vokietijoje, į kurią atvyko nelegaliai. Maža to, migrantas dar vasario 9 d. buvo sulaikytas Heseno federalinės žemės Kaselio mieste, tačiau iš karto jis nebuvo deportuotas.

Afrikiečiui pasiūlyta pastogė migrantų centre, Sankt Augustino mieste. Kaip teigia policijos atstovai, migrantui tenkančią atsakomybę dėl išžaginimo patvirtina genetinių ekspertizių rezultatai. Nusikaltimo vietoje aptikti biologiniai įtariamojo pėdsakai. Šiuo metu įtariamasis laikomas Kelno kalėjime. Kaip teigė prokuratūros atstovas, jam gresia 10 metų įkalinimo bausmė.

Po šio nusikaltimo Vokietijoje kilo kritikos banga dėl policijos ir jos veiksmų. Daugelis mano, kad įstatymų sergėtojai nepakankamai ryžtingai ir per ilgai ieškojo prievartautojo. Policijos darbą kritikuojančiųjų manymu, gavę nukentėjusiosios parodymus dėl galimai nusikaltimą įvykdžiusio juodaodžio, jie turėjo iš karto imtis atitinkamų veiksmų ir atlikti patikrinimų seriją migrantų centruose.

Ketinama aiškintis, kodėl pabėgėlių centro, kuriame buvo apsistojęs įtariamasis, darbuotojai paviešinus fotorobotą nesikreipė į policiją.