Aleksas Bagdanavičius (g. 1975 m.) netrukus buvo sulaikytas, o Dariaus Cibulsko (g. 1981 m.) policija vakar tebeieškojo, bėglio nuotraukos buvo iškabintos labiausiai lankomose viešose vietose.

Prieš pat vidurnaktį areštinės posto budėtojas pastebėjo, kad iš vienos kameros yra dingę du suimtieji - iš keturių kameroje buvusių asmenų joje buvo likę tik du. Kiti du paspruko, išardę kameros grindis ir po pamatais išsikasę neilgą tunelį. Pro jį išlindę į policijos komisariato kiemą, bėgliai, manoma, peršoko policijos kiemą juosiančią tvorą - besisukiojančių pačiame kieme jų niekas nepastebėjo.

Neilgai trukus vienas bėglys - čigonų tautybės A.Bagdanavičius - buvo sulaikytas savo namuose. 37 Varėnos čigonų šeimos yra įsikūrusios visai netoli policijos komisariato. Sulaikytas A.Bagdanavičius pareiškė, kad jis niekur toliau ir neketino bėgti - tik iki savo namų.

Vos vieną klasę baigęs varėniškis anksčiau keletą kartų buvo teistas už vagystes. Paskutinįkart jis buvo suimtas šių metų liepos po to, kai neblaivus su kitu bendrininku Varėnoje prie alaus baro sumušė žmogų. A.Bagdanavičiui buvo iškelta baudžiamoji byla dėl piktybinio chuliganizmo.

Sumaniau pasislėpti sugebėjęs kitas bėglys, šešių klasių išsilavinimą turintis D.Cibulskas anksčiau taip pat jau yra vieną kartą teistas už vagystę. Paskutinįsyk jis buvo suimtas už tai, kad liepos pradžioje, būdamas neblaivus, pavogė varėniškio automobilį, važiuodamas jį apdaužė, o palikdamas pagrobė audiomagnetolą bei kasetes.

Manoma, jog žemę jie kapstė kameroje turėtais indais - šaukštais bei dubenimis ir rankomis. Policininkai vakar šmaikštavo, kad smėliui kapstyti ypatingų įrankių nereikia.

Manoma, jog keliu į laisvę tapusį tunelį bėgliams išsikasti nebuvo sunku ir šis darbas ilgai neužtruko. Kiti du kameroje buvę sulaikytieji galimybe pasprukti nesinaudojo, bijodami už pabėgimą gresiančios baudžiamosios atsakomybės. Dėl A.Bagdanavičiaus ir D.Cibulsko pabėgimo iš areštinės Varėnos policijos komisariate jau yra iškelta baudžiamoji byla. Už tai bėgliams gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.