Reidas prasidėjo V. Kudirkos gatvėje. Čia įkliuvo trys neblaivūs vairuotojai. Du iš jų vos vos viršijo leidžiamą normą: "Škoda Octavia" vairuotojas "pripūtė" 0,43 prom., o BMW vairuotojas - 0,44 prom. (pritaikius alkotesterio paklaidą, nebaudžiami vairuotojai, kuriems nustatoma 0,42 prom.).

O "Citroen Berlingo" vairuotojas normą viršijo daug smarkiau - jam nustatytas 1,31 prom. girtumas. Vyras labai stebėjosi, kad alkoholio matuoklis parodė tokius skaičius, nes jis gėręs tik gaivųjį bealkoholinį gėrimą "Schweppes". Paskui prisipažino gėręs ir alkoholio, bet ne šiandien, o kažkada anksčiau, "šiandien tik švepsą".

Po to vienam iš reide dalyvavusių Kelių policijos ekipažų teko važiuoti į "Akropolio" aikštelę, kur Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė BMW ir du girtus jaunuolius.

Policiją iškvietęs "VW Passat" vairuotojas pareigūnams papasakojo, kad apie 0.30 val. su tėvu važiavo Ukmergės gatve, kai pamatė iš paskos dideliu greičiu atlekiantį BMW. Pastarojo vairuotojas paskutiniu momentu pasuko vairą į kairę, aplenkė "VW Passat" ir nuskriejo tolyn, bet sustojo prie sankryžos. Čia "VW Passat" pasivijo BMW ir kilo žodinis konfliktas. VW vairuotojo teigimu, akivaizdžiai girtas BMW keleivis ėmė grasinti, girtas buvo ir BMW vairuotojas. Paskui BMW nuvažiavo, VW nusekė iš paskos. Pastarojo vairuotojas telefonu nuolat pranešinėjo policijai, kur važiuoja girtas vairuotojas.

BMW kelis kartus smarkiai sumėtė, du kartus jis pervažiavo per sankryžas degant raudonam signalui, galų gale įvažiavo į "Akropolio" aikštelę ir sustojo. Iš mašinos išlipę vairuotojas ir keleivis ėmė bėgti juos atsekusio "VW Passat" link, šaukdami: "Ateik čia!". "VW Passat" vairuotojui teko trauktis nuo jų važiuojant atbulomis. Tačiau tuo metu atvažiavo patruliai, o policiją pamatę vyrukai patraukė atgal prie BMW.

Sulaikyti pareigūnų, jie pareiškė niekur nevažiavę, o gėrę "Akropolyje" esančiame kazino ir dabar ėję prie savo automobilio. Tačiau ši versija policininkų neįtikino. Jaunam vyrui, kurį liudininkai nurodė, kaip vairuotoją, nustatytas 2,16 prom. girtumas. Surašytas protokolas ne tik dėl vairavimo neblaiviam, bet ir dėl eismo įvykio - "VW Passat" vairuotojo teigimu, Ukmergės gatvėje BMW, lenkdamas jo automobilį, apibraižė galinį sparną.

Reido dalyviams iš V. Kudirkos gatvės persikrausčius į Geležinio Vilko gatvę, įkliuvo dar du neblaivūs vairuotojai. "VW Golf" vairuotojui, teigusiam, jog išgėrė "tris alaus", nustatyta 0,65 prom. O "Audi 80" vairavusi mergina "pripūtė" 0,34 prom. Kadangi ji neturi dviejų metų vairavimo stažo, jai prie vairo galima sėsti tik absoliučiai blaivai.

Čia savo bernvakarį susigadino ir girtas jaunikis. Tai padaryti jis sugebėjo net nevairuodamas. Nors toje vietoje stovėjo net penki policijos automobiliai ir dešimt pareigūnų, jaunas vyras įžūliausiai nužingsniavo skersai šešių eismo juostų gatvę, perlipo skirtingų krypčių juostas skiriantį atitvarą ir ketino praeiti tarp pareigūnų, bet buvo sustabdytas. Vaikinas buvo akivaizdžiai girtas ir įžūlus: kol buvo rašomas protokolas už gatvės perėjimą draudžiamoje vietoje, jis vis rėkavo, kad šiandien jo bernvakaris, kad jam reikia kažkur eiti ir jis negaiš laiko su policininkais, kad jis moka policininkams algas, mokė pareigūnus dirbti ir t.t. Tokį išsidirbinėjimą policininkai ilgokai kentė, bet galų gale jaunikį įsodino į tarnybinį automobilį ir už girto pasirodymą viešoje vietoje išvežė į komisariatą.

Paryčiais reido dalyviai pasidalino į dvi grupes: vieni ėmė tikrinti važiuojančius Pylimo gatve, kiti - Maironio.

Maironio gatvėje įkliuvo "Toyota" ir "Ford" vairuotojai - vienam nustatytas 1,21 prom., kitam 0,70 prom. girtumas.

Pylimo gatvėje baudos prisiprašė dar vienas pėsčiasis, kuo ramiausiai gatvę perėjęs degant raudonam šviesoforo signalui, kai už keleto metrų dirbo Kelių policijos pareigūnai. Vedamas į tarnybinį automobilį jis stebėjosi: "Jūs rimtai?! Neturite ką veikti, kad pėsčiuosius gaudote?!".

Pačioje reido pabaigoje vienas paskui kitą buvo sustabdyti du neblaivūs vairuotojai užsieniečiai. Automobiliu "VW Jetta" važiavę tamsaus gymio Didžiosios Britanijos piliečiai prisipažino, kad gėrė, tačiau vairuotojas vis tikino, kad jis nėra girtas. Tačiau alkoholio matuoklis parodė 0,52 prom.

BMW vairavęs jaunas Ukrainos pilietis "pripūtė" 0,99 prom. Vaikinas su viskuo sutiko, nesiginčijo. Sakė visai neseniai atsikraustęs į Lietuvą dirbti.

Pradėjus rašyti protokolą, ukrainietis ėmė tai vieno, tai kito pareigūno klausti: "Gal galim susitarti?". O kai pamatė, kad policininkai nesileidžia į kalbas, suglumęs dėl tokio jam, matyt, neįprasto pareigūnų elgesio, net pabandė konsultuotis su žurnalistais: "Ar galima su jais kaip nors žmoniškai susitarti?".