1 9 val. 30 min. Architektų gatvėje į Lietuvos taupomojo banko Sostinės skyrių pro tarnybinį įėjimą užėjo trys kaukėti vyriškiai.

Kaip manoma, plėšikus atsitiktinai vidun įsileido valytoja, kai tuo metu per duris išleidinėjo banko darbuotoją. Plėšikai stovėjo ir laukė patogaus momento.

Pasak Policijos departamento, grasindami 40-metei banko darbuotojai O. T. į pistoletus panašiais daiktais, plėšikai iš kasos pagrobė 50 tūkst. litų.

Antradienio rytą įtariamieji nebuvo sulaikyti. Pinigai taip pat nerasti.

Pareigūnai nustatė lengvąjį automobilį, kuris buvo pastebėtas prie banko pastato iki nusikaltimo. Tikrinama, ar juo buvo atvykę ir plėšimo metu naudojosi nusikaltėliai.

Vilniaus miesto 7-ojo policijos komisariato komisaras Kęstutis Skendelis sakė BNS, kad plėšikai kalbėjo rusiškai, tačiau manoma, kad jie tik apsimetė rusakalbiais, norėdami suklaidinti įvykio liudytojus ir pareigūnus.

Plėšimo metu banke buvo trys banko tarnautojos.

Nusikaltėliai moteris suguldė ant grindų, tampė už plaukų, vienai trenkė į kaklą turėtu į pistoletą panašiu daiktu, kad greičiau gultųsi ant žemės.

Pasak komisaro, plėšimas buvo įvykdytas per 2-3 minutes. Nusikaltėliai peršoko per klientus ir banko tarnautojus skiriantį barjerą ir mikliai susikrovę pinigus, pasišalino. Kai atvyko apsaugos policijos pareigūnai, plėšikų jau nebuvo. Atvykę pareigūnai rado tik smarkiai išgąsdintas banko darbuotojas. Plėšimo metu bankas jau buvo uždarytas.