Anot generalinio komisaro L. Pernavo, buvo gauta apie dešimt pranešimų apie vietas, kur įtariamasis galėjo slėptis. Pelesos 5-ame name vyras slėpėsi duše. Ginklo su juo nebuvo.

Per visą miestą ginkluotas ir antrankiais surakintas vyras keliavo viešuoju transportu. Žmonėms vyras negrasino. Pareigūnų duomenimis, pranešimo, kad ginkluotas įtariamasis važiuoja viešuoju transportu nebuvo, tad ši informacija dar tikrinama.

Operatyvinę informaciją tikrinę kriminalistai bėglį atsekė iki Naujininkų mikrorajono. Čia, Pelesos gatvėje viename name jis ir buvo sulaikytas.

„Mes kalbėjomės su tuo asmeniu ir įkalbėjome jį pasiduoti“, - sakė L. Pernavas.

Pačioje sulaikymo operacijoje dalyvavo apie pusę tūkstančio policijos pareigūnų. Viso jo ieškojo dar gausesnės pajėgos.

Nemažai informacijos buvo gauta iš gyventojų. Kruopščiai dirbę kriminalistai įtariamąjį pričiupo bendro naudojimo duše.

Kaip pasakojo L. Pernavas, ne kartą už smulkias nusikalstamas veikas teistas I. Molotkovas, policijos pareigūnų ketvirtadienio vakarą buvo vežamas pas medikus. Pareigūnai pakeliui užsuko į komisariatą, nes turėjo ten reikalų. Kokių L. Pernavas nedetalizavo. Pareigūnams atvykus prie komisariato situacija pasinaudojęs vyras pačiupo ginklą, gulėjusį tarnybiniame automobilyje ir spruko. Pasak L. Pernavo, ekipažas tuo metu buvo lauke, šalia automobilio. Pareigūnams ėmęs grasinti vyras iš komisariato teritorijos pabėgo perlipęs per tvorą.

Visgi, dėl susiklosčiusios situacijos L. Pernavas sako nematantis būtinybės atimti iš visų pareigūnų automatus „Kalašnikov“ („AKS-74U“).

Dar viena detalė, kurią atskleidė L. Pernavas, antrankius po gaudynių sulaikytas bėglys buvo nusiėmęs. Jie buvo atrakinti. Policija aiškinasi, kaip vyras sugebėjo juos atrakinti. Vyras netoli autobusų stoties išmetė ginklą ir antrankius, jų nesinešė į pastatą, kuriame slėpėsi. Ginklas surastas vieno pastato šalia stoties kieme, tiksliai toje vietoje, kurią nurodė bėglys. Ginklas nebuvo panaudotas.

Po dramatiškų įvykių policijos vadovas tikina, kad „galvų kapojimas“ ir kaltų paieška dabar nėra prioritetas. Patiems Švenčionių rajono pareigūnams po įvykio prireikė psichologo pagalbos. Kol kas jų likimas, ar vyrai liks tarnyboje, nesprendžiamas.

L. Pernavas patikino, kad pats įvykis tiriamas ir aiškinamasi dėl pareigūnų klaidos. Lietuvos policijos vadovas sako, kad neskuba smerkti pareigūnų dėl jų veiksmų, nes kas nedirba, tas neklysta.

DELFI primena, kad I. Molotkovo ieškojo apie 3 tūkstančius pareigūnų, tarp jų Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ vyrai ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai. Paieškoje buvo pasitelktas ir sraigtasparnis.

Penktadienio rytą generalinis komisaras L. Pernavas LRT sakė, kad I. Molotkovas nepaaiškina, kodėl taip pasielgė, jis negali paaiškinti savo elgesio motyvų.

Šio įvykio tyrimą penktadienį iš policijos perėmė Vilniaus apygardos prokuratūra.