Kaip BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius, teismo jau penktadienį bus prašoma suimti Igorį Molotkovą, kuris buvo pagrobęs pareigūno automatinį ginklą. Tačiau R.Jancevičius neatskleidė, kokio suėmimo termino prašys prokurorai.

„Bus stengiamasi šį pilietį kuo greičiau izoliuoti nuo visuomenės, nes jis yra įtariamas padaręs labai sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų“, - BNS sakė prokuroras.

Jo teigimu, I.Molotkovo pirminė apklausa įvyko jau penktadienio naktį.

Policija: grasino patruliams iššauti

Policijos penktadienį išplatintoje šalies įvykių suvestinėje aprašomos papildomos įvykio aplinkybės.

Rašoma, kad Vilniaus m. 6 komisariato kieme, policijos tarnybiniame automobilyje „Mitsubishi L200“ sėdėjęs 24-erių I. Molotkovas, paėmęs nuo priekinės keleivio sėdynės tarnybinį automatą „AKS“ su šoviniais, nukreipė ginklą į Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vyriausiąjį patrulį ir patrulę. Jis grasindamas į juos iššauti pagrobė ginklą ir pasišalino.

Policijos anksčiau platinta informacija apie tai, kad pagrobtas automatas buvo išplėštas iš pareigūno rankų, buvo techninė klaida, sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK)atstovas.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus VPK viešai skelbtoje informacijoje buvo nurodoma, kad „Igor Molotkov pavyko pabėgti iš patrulinio automobilio, iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą“. Vėliau paaiškėjo, kad ginklas buvo tarnybiniame policijos automobilyje, kuriame sėdėjęs I.Molotkov jį paėmė nuo priekinės keleivio sėdynės ir nukreipė į pareigūnus.

Kaip BNS penktadienio rytą sakė Vilniaus VPK atstovas Paulius Radvilavičius, netiksli informacija buvo pateikta jam ne taip supratus įvykio aplinkybes.

„Atsižvelgiant į tam tikrą tvyrojusią įtampą, supratau gaunamą informaciją taip, kad tas asmuo ginklą pagrobė, bet ne tiesiog pasiėmė. Tai yra klaida, grynai techninė klaida“, – sakė jis.

Perima tyrimą

Anot R.Jancevičiaus, įvykio tyrimą iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos perima Vilniaus apskrities prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Pasak policijos, 1991 metais gimęs I.Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. „Kalašnikov“ automatas buvo su viena apkaba - 30-čia - šovinių. Jis buvo sulaikytas po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos. Ginklas taip pat surastas.

L. Pernavas: bėglys kol kas nepaaiškina savo motyvų

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sako, kad ketvirtadienio vakarą policininko ginklą Vilniuje pagrobęs ir pabėgęs vyras nepaaiškina, ko siekė tokiu elgesiu.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas
L.Pernavas LRT televizijai penktadienio rytą sakė, kad kol kas atlikta pirminė Igorio Molotkovo apklausa, vykdomi kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai.

„Pagal priminius duomenis, žmogus negali paaiškinti savo elgesio motyvų“, - sakė L.Pernavas.

Jis teigė, jog turimais duomenimis, tuo metu, kai vyras pagrobė ginklą, policininkai buvo šalia automobilio, kuriame uždarytas sėdėjo sulaikytasis.

„(Pareigūnai buvo) greta automobilio, bet dar kartą kartoju, tai yra pirminė informacija“, - penktadienį sakė L.Pernavas.

Ketvirtadienio vakarą kelis kartus platintuose policijos pranešimuose skelbta, kad I.Molotkovui pavyko pabėgti „iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą“.

L.Pernavo teigimu, policijos automobilyje laikytam vyrui „nepakankamą dėmesį skyrė policijos pareigūnai, čia yra pirminė informacija“.

Bėglio suradimą L.Pernavas įvertino kaip pakankamai greitą.

„Aš sakyčiau turbūt, (kad prireikė) tik penkių valandų, aš manau, kad pakankami greitai mums pavyko surasti šį asmenį“, - sakė komisaras.

Pirminiais duomenimis, bėglys veikė vienas.

Vilniuje ketvirtadienio vakarą po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos sulaikytas vyras, kuris buvo pabėgęs su automatiniu ginklu, pagrobtu iš policijos pareigūno.

Bėglio visoje Vilniaus apskrityje ieškojo maždaug 3 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkta policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, pasieniečių sraigtasparnis.

Pasak policijos, 1991 metais gimęs I.Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. „Kalašnikov“ automatas buvo su viena apkaba - 30-čia - šovinių.

Anot policijos pirminės informacijos, vyras turi psichikos sutrikimų. Švenčionių policijos vadovas sako, kad šis asmuo yra narkomanas.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalinti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį. Tai jau antras incidentas per savaitę, kilęs dėl „Kalašnikov“ automatų naudojimo.
Šeštadienį policijos patrulis iš automato paleido šūvį į asocialų asmenį sostinės Pylimo gatvėje, apleistame kioske. Vilniaus policija teigia, kad šūvis paleistas netyčia.