Pareigūnai vyrą prie komisariato atvežė sulaikę už administracinį pažeidimą. Pirminiais duomenimis, jį automobiliu vežė Švenčionių rajono pareigūnai. Vyras turėjo būti nugabentas medikų apžiūrai.

Sustojus prie komisariato, vyras sugebėjo pačiupti automatą „Kalašnikov“ ir ėmė siautėti. Netrukus sulaikytasis spruko nuo pareigūnų su savimi pasiėmęs ir jų ginklą.

Dėl įvykio dirba sustiprintos policijos pajėgos. Darbą baigusiam šeštojo policijos komisariato viršininkui Gediminui Šarauskui teko vėl skubėti pas pavaldinius. Iš atostogų atšauktas ir Vilniaus apsk. vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Antonis Mikulskis.

Vilniaus policijos patruliai, ketvirtadienio vakarą baigę savo pamainas, namo nesiskirsto - jiems nurodyta likti padaliniuose ir laukti atskiro nurodymo. Taip pat nemažai pareigūnų iškviesti iš namų.

Vilniaus šeštasis policijos komisariatas yra Laisvės pr. 80. Didelė gatvės dalis buvo uždaryta.

Policijos pareigūnai praneša, kad bėglys Igoris Molotkovas, gimęs 1991 m., turi psichikos sutrikimų.

Pareigūnai Pašilaičių rajono gyventojų prašo neišeiti iš namų ir jokiu būdu neatidaryti durų nepažįstamiems žmonėms. Pastebėjus nusikaltėlį, prašoma kuo skubiau pranešti telefonais 112 arba (8 5) 271 6007.

Vyras ginkluotas ir pavojingas.

Vyro ieškantys pareigūnai sekė karštais bėglio pėdsakais. Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ vyrai taip pat prisijungė bėglio paieškų. Vyro ieškantys pareigūnai nuolat dalijasi informacija kur link jis juda ir kur gali būti.

Netoliese policijos komisariato gyvenantys žmonės susidomėjo įvykiu. Vienas liudininkų pastebėjo, kad gausus pareigūnų būrys tikrina netoli komisariato esantį apleistą pastatą.

BNS duomenimis, viso dirba apie 3 tūkstančius pareigūnų.

Policijos pareigūnai informuoja, kad prie operacijos prisidėjo ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Kaip DELFI pasakojo vienas pareigūnų darbą stebintis asmuo, visai netoli esančiame viešojo transporto sustojime žmonės ramiai laukia autobuso, mažai kas reaguoja į perspėjimus likti namuose, gatvėje nematyti jokios panikos.

Pareigūnai ragina žmones, kad ne namuose esančius nepilnamečius, esančius netoli namų, tėvai kuo skubiau pasikviestų grįžti namo. Toliau nuo namų, svečiuose esantys vaikai, patartina, turėtų kol kas likti ten, kur yra. Policija praneša, kad visuomenė bus ir toliau nuolat informuojama apie nusikaltėlio paieškas.

Papildyta 20.20 val.: Laisvės prospekte pareigūnai atlaisvino eismą automobiliams. Visgi ginkluotą ir pavojingą vyrą ne taip paprasta pričiupti. Pareigūnai plečia paiešką, apžiūrimas jau ne tik Pašilaičių mikrorajonas, bet ir aplinkiniai rajonai.

BNS praneša, Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad su automatu pabėgęs asmuo kol kas nesulaikytas. Paieškos gali vykti ir naktį.

„Ieškosime visą naktį, kol jis bus sulaikytas“, - BNS sakė E.Šileris.

Apie 3 tūkst. policijos pareigūnų - tai yra apie trečdalis visos Lietuvos policijos - ketvirtadienio vakarą Vilniuje dalyvauja pavojingo jauno vyro, kuris pabėgo iš policijos su automatu, paieškose.

„Vis dar nerastas. Oras, tamsu, sunkina paiešką. Neaiški teritorija“, - BNS sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas E. Šileris. Jis minėjo, kad į operaciją pasitelkta visa Vilniaus apskrities policija.

Policija informuoja, kad 1991 metais gimęs I. Molotkovas su automatu „AKS-74U“ („Kalašnikov“) pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų. Švenčionių policijos vadovas sako, kad pabėgęs asmuo yra narkomanas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius sako, kad ypač tikimasi vairuotojų pagalbos.

Kratomi automobiliai, liepta išsiskirstyti iš Valdovų rūmų ir nuo Ozo

„Vairuotojai, kurie pamatys įtartiną vyrą su antrankiais, su ginklu ar be jo, nedelsiant turėtų pranešti policijai“, - sakė P. Radvilavičius.

Pasak P. Radvilavičiaus, ketvirtadienio vakarą policija paprašė nutraukti kai kuriuos renginius ir išsiskirstyti jų dalyvius (pvz., paprašyta išsiskirstyti Valdovų rūmų svečius, ir į renginį prie Ozo prekybos centro susirinkusius žmones).

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis situaciją, kai antrankiais surakintas sulaikytasis sugebėjo ne tik pabėgti, bet ir pagrobti ginklą, pavadino apgailėtina.

Neoficialiomis DELFI žiniomis, pareigūnai tikrindami automobilius ieško vieno konkretaus - balto „VW Golf“. Manoma, kad įtariamasis iš įvykio vietos galėjo sprukti būtent tokiu automobiliu.

Buvo tikrinamos net bažnyčių prieigos.

Pašilaičių mikrorajone po kelių valandų pareigūnų pajėgos sumažėjo, tačiau žmonės pastebėjo, kad čia jiems talkina pasieniečiai - sostinė žvalgoma ir iš oro, pakeltas pasieniečių sraigtasparnis.

Papildyta 22.32 val.: Po 22-os valandos kur kas gausesnis būrys pareigūnų nuskubėjo į apleistą pastatą mieto pakraštyje, esantį Ukmergės gatvėje. Netrukus pastatas buvo patikrintas, paaiškėjo, kad čia ieškomas asmuo nesislepia.

Policija perspėja: nesugalvokite ieškoti bėglio patys

Papildyta 22.55 val.: Žmonės pareigūnams aktyviai skambina ir praneša, kur matę į nuotraukoje panašų asmenį. Į visus pranešimus reaguojama žaibiškai, tačiau kol kas surasti bėglio nepavyko.

Policijos pareigūnai, stebi ne tik miestą, bet ir socialinius tinklus. Pareigūnai paskelbė perspėjimą visuomenei: „Turėdami informacijos, kad facebooke kuriasi uždaros grupės, raginančios burtis jaunimą ir eiti tikrinti apleistų namų ieškant ginkluoto bėglio, policija skelbia: GRIEŽTAI ĮSPĖJAME TO NEDARYTI!“.

Lietuvos policija praneša, kad gausios pajėgos dirbs visą naktį, arba tiek, kiek reikės, kol įtariamasis bus sulaikytas.

Papildyta 23.26 val.: Neoficialiomis DELFI žiniomis, po visą sostinę gaudytas sulaikytas Naujininkų mikrorajone, Pelesos gatvėje. Policijos pareigūnai sulaikytą žmogų iš Pelesos gatvės nuvežė link stoties. Jis ten nurodė išmetęs iš pareigūnų automobilio paimtą ginklą. Netrukus nurodytoje vietoje pareigūnai iš tiesų aptiko I. Molotkovo pačiuptą ginklą.