„Ieškau meilužio“, – paskyroje, kuri priklausė neseniai ištekėjusiai jos draugei, paskelbė moteris. Ir čia pat nurodė, kad ją domina ne tik finansinė parama, bet ir „neįpareigojantys santykiai, seksas dviese, slapti pasimatymai, grupinis seksas, erotiniai vakarėliai ir nuotykiai“.

Toks nevykęs pokštas Palangoje gyvenančiai Gintarei K. baigėsi gana liūdnai – apie skelbimą internete sužinojusi ir net intymių pasiūlymų iš nepažįstamųjų sulaukusi buvusi šios geriausia draugė kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus. O šie netrukus išsiaiškino, kas viešai paskelbė šmeižikišką informaciją.

Nukentėjo ir Gintarės K. auka tapusios moters gyvenimas – įtaręs neištikimybe jos vos nepaliko sutuoktinis.

Į kampą įspausta Gintarė K. prisipažino, kad tai būtent ji svetimu vardu patalpino ne tik skelbimą, bet ir kelias nuotraukas, kurias nukopijavo iš draugės paskyrios socialiniame tinklalapyje.

Šis juokelis jaunai moteriai baigėsi gana liūdnai – policija iškėlė baudžiamąją bylą ne tik dėl šmeižto, bet ir neteisėto prisijungimo prie svetimų elektroninių duomenų. O kai byla atsidūrė ant teisėjų stalo, ji buvo išnagrinėta sutrumpinta tvarka, nes kaltinamoji kaltę pripažino ir aiškino, jog dėl neapgalvoto poelgio labai gailisi.

Teismas šiuo metu mažametį vaiką auginančiai Gintarei K. buvo gailestingas – už padarytus nusikaltimus jai skyrė 8 MGL (301,28 Eur) baudą. Ją nuteistajai leista sumokėti per 2 mėnesius.

„Kaltinamoji prisipažino padariusi nusikalstamas veikas ir gailisi dėl savo netinkamo elgesio, kas rodo, kad ji suvokė savo elgesio neleistinumą ir savo poelgį vertina neigiamai“, – pažymėjo teismas.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Gintarė K. šmeižikišką ir tikrovės neatitinkančią informaciją apie buvusią draugę dominančią intymią draugystę už materialinę paramą patalpino dar šių metų kovą.

Per apklausą ji tyrėjams prisipažino, kad vieną dieną iš smalsumo interneto paieškos sistemoje įvedė savo vardą ir pavardę.

„Pamačiau, kad apie mane yra parašytas neigiamas komentaras, kadangi su savo drauge tuo metu nebendravau, nes buvome susipykusios, pagalvojau, kad būtent ji galėjo taip apie mane parašyti, todėl nutariau jai atkeršyti“, – sakė Gintarė K.

Keršto plano ilgai nereikėjo ieškoti – buvusi draugė, su kuria Gintarė buvo pažįstama nuo vaikystės, anksčiau ne kartą lankėsi jos namuose ir iš kompiuterio jungėsi prie savo elektroninio pašto.

„Kompiuterio atmintyje suradau išlikusius draugės elektroninio pašto prisijungimo duomenis – prisijungimo vardą ir slaptažodį, juos panaudojusi patekau į draugės elektroninio pašto dėžutę, – sakė Gintarė K. – Perskaičiau jai skirtas žinutes, o vienas iš pranešimų buvo tas, kad ji yra užsiregistravusi pažinčių internetinėje svetainėje, skirtoje tik suaugusiems. Nuėjau pasižiūrėti jos paskyros, bet prisijungti negalėjau, nes nežinojau slaptažodžio. Bet jį gauti buvo nesudėtinga – sistemoje nurodžiau, kad slaptažodį pamiršau ir netrukus į draugės pašto dėžutę atėjo laiškas su slaptažodžiu.“

Prisijungusi prie anketos suaugusiųjų puslapyje Gintarė K. nutarė atkeršyti draugei.

„Į jos anketą įrašiau išgalvotus ir tikrovės neatitinkančius duomenis, norėjau taip ją apšmeižti, – policijoje prisipažino Palangos gyventoja. – Tada dar patalpinau draugės nuotrauką, nes anketoje jos nebuvo, ir įrašiau, kad ieškau meilužio, taip pat nurodžiau, jog mane domina finansinė parama, neįpareigojantys santykiai, seksas dviese, slapti pasimatymai, grupinis seksas, erotiniai vakarėliai, nuotykiai.“

O kad draugė negalėtų prisijungti prie jos vardu esančios paskyros suaugusiųjų pažinčių svetainėje ir elektroninio pašto, Gintarė K. nutarė pakeisti slaptažodį.

„Žinojau, kad ji negalės prisijungti ir perskaityti ją šmeižiančių duomenų“, – sakė ji.

Kad kažkas įsilaužė į elektroninio pašto dėžutę, nukentėjusioji Gintarės K. draugė Solveiga (vardas pakeistas) sužinojo dar tą pačią dieną, kai į kitą elektroninio pašto dėžutę (ją buvo nurodžiusi registruodamasi į suaugusiųjų pažinčių svetainę) gavo netikėtą pasiūlymą iš vieno vyro.

Edvardu J. pasirašęs vyras jai siūlė susitikti ir gerai praleisti laiką.

„Labai nustebau, todėl tam vyrui atrašiau, kad neieškau jokių pažinčių, – vėliau policijos tyrėjams aiškino Solveiga.

Tačiau nepažįstamasis jį sudominusios merginos nenorėjo palikti ramybėje – pasijuokė, kad ši neieško pažinčių, bet talpina skelbimus suaugusiųjų pažinčių svetainėje. O tada Solveiga ne juokais sunerimo ir pabandė prisijungti prie svetainės. Kai nepavyko, bandė jungtis prie elektroninio pašto – ir vėl nesėkmingai.

„Supratau, kad kažkas prisijungė mano vardu ir mane apšmeižė“, – sakė mergina.

Ji tyrėjams taip pat aiškino, kad anketą suaugusiųjų pažinčių svetainėje buvo susikūrusi dar prieš dvejus metus, tačiau savo anketoje buvo nurodžiusi, jog yra įsipareigojusi ir jokių naujų pažinčių neieško.

„Buvau susisiekusi su puslapio administratoriumi, prašiau suteikti informaciją apie mano anketą ir joje atliktus pakeitimus, patalpintas nuotraukas bei ištrinti anketą, tačiau jis tik panaikino nuotrauką, o pati anketa su joje įrašyta tikrovės neatitinkančia informacija yra nepanaikinta“, – nukentėjusioji pareigūnams nurodė, kad pažinčių svetainės administratorius atsisakė suteikti konfidencialią informaciją, nurodęs, jog šiuos duomenis galės perduoti tik policijai.

Kai po kelių mėnesių Solveigai policijos tyrėjai pranešė, kad prie interneto svetainių buvo prisijungusi jos draugė Gintarė K., ši net negalėjo patikėti – su buvusia drauge ji neseniai buvo susitaikiusi ir vėl buvo lyg geriausios draugės.

„Gintarė man niekada net neužsiminė, kad ji įvykdė šią nusikalstamą veiką“, – sakė Solveiga. Tačiau savo ilgametei draugei mergina nebuvo linkusi atleisti.

„Buvau šitaip apšmeižta, skelbime paskelbta informacijs mane paniekino, pažemino, pakirto pasitikėjimą manimi kaip padoria moterimi, – sakė nukentėjusioji. – Apie skelbimą pažinčių portale sužinojo mano vyras, jis taip pat matė anketą, dėl to buvo labai stipriai pablogėję mūsų tarpusavio santykiai, jis vos su manimi neišsiskyrė, nes patikėjo anketoje nurodytu šmeižtu.“