Telšių apskrities vyr. policijos komisariatas (Telšių apskr. VPK) informuoja, kad ankstų rugsėjo 17-osios rytą du Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažai judėjo Mažeikių link. Čia buvo surengta griežta vairuotojų blaivumo tikrinimo kontrolė, kurios metu patikrinti 287 eismo dalyviai.

Įvairiose Mažeikių miesto gatvėse stabdę automobilius ir tikrinę už jų vairų sėdinčius piliečius, net penkiems pareigūnai nustatė girtumą. Trys iš jų šį rytą apsidžiaugė alkotesteryje išvydę skaičius, neviršijančius leistinos alkoholio kiekio kraujyje normos. Tačiau dviem vairuotojam neatsakingas pasivažinėjimas apsvaigus nuo alkoholio baigėsi ypač liūdnai. „Honda CRV“ ir „Kia Sportage“ automobilių vairuotojams buvo nustatyti lengvi – 0,72 ir 0,73 promilių girtumai. Kadangi abu neblaivūs eismo dalyviai už vairo išgėrę pareigūnų akiratin patenka nebe pirmą kartą, jų atžvilgiu, pagal LR ATPK 1302 str. (Pakartotinis transporto priemonių vairavimas neblaivių arba apsvaigusių nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojų), taikoma itin griežta nuobauda.

Už vairo neblaivus anksčiau pakliuvęs, bet teisę vairuoti jau atsiėmęs pažeidėjas, už pakartotinį transporto priemonės vairavimą apsvaigus, automobilio vairą turės pamiršti 3-5 metams. Pakartotinai automobilį apsvaigus vairavusiam ir teisės vairuoti neatgavusiam vyrui už šį pažeidimą teks mokėti 1158-1448 eurų baudą arba atlikti 20-30 parų administracinį areštą. Pagal LR ATPK 1302 str., abiejų pažeidėjų atžvilgiu numatytas ir transporto priemonių konfiskavimas.

Pareigūnai įspėja, kad vairuotojų blaivumo tikrinimai Telšių apskr. VPK prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose) vyksta nuolat. Todėl vairuotojus ragina elgtis atsakingai ir nerizikuoti ne tik savo bei kitų eismo dalyvių gyvybėmis, bet ir įvertinti, kad už vairavimą transporto priemones išgėrus, numatytos griežčiausios bausmės, galinčios suvaržyti tolesnį gyvenimą.