Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Oro uosto pareigūnai nuolat vykdo prevencines ar policines priemones Vilniaus oro uosto teritorijoje ir jo prieigose.

Lapkričio 22 d. nuo 19 val. 30 min. iki lapkričio 23 d. 1 val. 30 min. Oro uosto poskyrio pareigūnai, siekdami užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, tinkamą taksi paslaugų teikimą gyventojams ir miesto svečiams, vykdė sustiprintą patruliavimą. Pareigūnams talkino ir Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus eismo departamento Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Priemonės metu buvo patikrintos 38 transporto priemonės, už įvairius administracinės teisės pažeidimus (Kelių eismo taisyklių, keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklių pažeidimus) surašyti 28 administracinės teisės protokolai.

Apie 23 val. Vilniaus oro uoste pareigūnai sulaikė neadekvačiai besielgiantį jaunuolį (gimusį 1992 m.). Jis teigė, kad su draugu ruošiasi skristi į Londoną ir parodė skrydžio bilietus. Kadangi vaikinas atrodė galimai apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, buvo atlikta paviršutinė apžiūra. Maišelyje su sportiniais rūbais rasta į juodą medžiaginį dėklą įdėta mačetė. Vaikinas teigė, ją atsivežęs iš namų Panevėžyje.

Pareigūnai jaunuolį pristatė į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą. Įvykio aplinkybės tikslinamos.