1992 m. gimimo Nigerijos pilietis C. M. O. buvo sulaikytas bendradarbiaujant Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus ir Vilniaus m. penktojo policijos komisariato pareigūnams. Sulaikytasis prisipažino neturintis jokių pragyvenimo šaltinių ir gyvenamosios vietos Lietuvoje.

Migracijos valdybos pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad minėtas Nigerijos pilietis šalyje gyvena neteisėtai, nes jo leidimas laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje yra pasibaigęs. Toks leidimas jam buvo išduotas praėjusiais metais, atvykus mokytis į aukštąją mokyklą Vilniuje ir apsigyvenus „Green Vilnius Hotel“ viešbutyje. Šių metų sausio mėnesį nigerietis C. M. O. buvo išbrauktas iš studentų sąrašų, buvo paprašytas apleisti ir kambarį viešbutyje. Neturėdamas lėšų ir vietos gyventi, užsienietis valkatavo sostinėje, sušilti užeidamas į buvusią mokymosi įstaigą, parduotuvę „Prisma“, praneša Vilniaus policija.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymu „Dėl užsieniečių teisinės padėties“, kitais teisės aktais, Nigerijos pilietis C. M. O. turi būti grąžintas į savo kilmės šalį. Ši procedūra bus atlikta bendradarbiaujant su Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuru, vykdančiu projektą „Grįžtu namo“, kuriuo trečiųjų šalių piliečiams padedama savanoriškai grįžti į gimtąją šalį.