Pareigūnai turėjo veikti labai operatyviai. Gruodžio 7-osios popietę juos pasiekė informacija, kad netrukus į Šiaulius turi įvažiuoti iš Ispanijos atvykstantis mikroautobusas, kuriuo važiuoja narkotikus gabenanti kurjerė. Praėjus valandai po gauto pranešimo įtariamoji su dviem kelioniniais krepšiais jau buvo sulaikyta netoli Ginkūnų kapinių iš Šiaulių į Latviją vykstančiame taksi, praneša Šiaulių policija.

Pareigūnų paklausta, ar ji veža ką nors neleistino, sulaikytoji prisipažino, kad turi narkotinių medžiagų. Kriminalistai iš mandarinais ir kitais maisto produktais prikimštų krepšių ištraukė keturis paketus su, įtariama, smulkintomis kanapėmis. Jų vertė, paskaičiuota mažmeninės prekybos gatvėje kainomis, siektų apie 40 000 eurų. Moteris šiuos paketus turėjo nugabenti į Rygą ir, manoma, už tai gauti jai pažadėtą atlygį.

Jai pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Teismo bus prašoma jais skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.