Prokuratūra praneša, kad Robertas Mažitovas, administravęs minėtą tinklapį, kaltinamas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo, įžeidimo, kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo, nepagarbos teismui.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis nusikaltimo požymių turinčius straipsnius, komentarus internetiniame tinklapyje rašė nuo 2010 m. birželio mėnesio.

Dėl patalpintos minėtos informacijos Generalinėje prokuratūroje, Lietuvos Respublikos Kriminalinės policijos biure, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gavus nukentėjusiųjų asmenų prašymus 2010–2012 metais buvo pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai. 2012 m. vasarą jie buvo sujungti į vieną procesą ir tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos pareigūnai.

Jam vadovavo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorai.
Pasak prokurorų, ikiteisminis tyrimas buvo sudėtingas dėl reikalingų specialiųjų žinių, kurių pagalba buvo surinkti tyrimui reikšmingi duomenys, buvo bendradarbiaujama su užsienio šalių kompetentingomis institucijomis.

Kaltinamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Baudžiamąją bylą sudaro 5 tomai dokumentų.

Atkreiptinas dėmesys, kad viešojoje erdvėje skelbiamų straipsnių, informacijos, komentarų turinys neturi žeisti, šmeižti kito asmens. Nuomonės, įsitikinimai ir požiūriai į vienus ar kitus socialinius, politikos reiškinius, rezonansines bylas, į viešoje erdvėje pasirodžiusius įvairius įvykius turi būti pateikiami subtiliai ir atsakingai.