Utarkašio apygardos Jamunotrio kelyje perpildytam visureigiui su 22 žmonėmis nulėkus į gilų tarpeklį, žuvo iš viso keturi žmonės, o dar 16 keleivių buvo sužeisti.

Tarp žuvusiųjų yra vienas Prancūzijos pilietis – Martinas Burno Georgesas. Jo 24 metų mergina iš Lietuvos Greta Valiukaitė per šią avariją buvo sužeista, skelbia „The Times of India“.

Antra nelaimė įvyko netoli Basoto rajono, kai į 200 m gylio tarpeklį nusirito autobusas, iš Čuaktijos Almoros apygardoje važiavęs į Ramnagarą Nainitalo apygardoje. Per šią tragišką avariją žuvo 9 žmonės ir 15 buvo sužeisti.

Kalbėdamas apie pirmąją nelaimę, Utarkašio policijos atstovas Dadanas Palas „The Times of India“ sakė: „Visureigis patyrė avariją, kai važiavo atgal į Badkotą, aplankęs Jamunotrio šventyklą. Žuvęs užsienietis yra 24 metų Martinas Burno Georgesas iš Prancūzijos. Jo draugė, 24 metų Greta Valiukaitė iš Lietuvos, buvo sužeista. Ji sraigtasparniu su dar dviem kritinės būklės sužeistaisiais buvo nugabenta į ligoninę“.

Likę trys žuvusieji yra indai. Pasak policijos, nors šios autoavarijos priežastys dar tiriamos, šiuo metu labiausiai tikėtina, kad visureigis į tarpeklį nulėkė dėl perkrovimo.

D. Palas nurodė, kad prancūzas ir lietuvė iš pradžių važiavo kitu visureigiu. „Jis įvažiavo į nedidelę duobę, bet užsieniečiai nenukentėjo. Jie išlipo iš duobės, šiek tiek paėjo ir įsėdo į antrą visureigį, kuris važiavo iš Jamunotrio. Po kurio laiko šis automobilis nulėkė į tarpeklį“, - teigė pareigūnas.

Maždaug už 400 km Almoros apygardos Basoto rajone į tarpeklį taip pat nulėkė autobusas su 25 keleiviais. Šios tragedijos metu žuvo devyni žmonės ir 15 buvo sužeisti.

Utarkašio policijos pareigūnas K. S. Nagniyalas sakė, kad ši nelaimė įvyko nesuvaldžius autobuso. Keleivius sudarė vietos gyventojai, kurie vyko į Ramnagarą ar Delį.

Apygardos vadovas išreiškė užuojautą dėl šių nelaimių ir žuvusiųjų šeimoms pažadėjo išmokėti kompensacijas.