Paieškos operacija baigėsi, BNS patvirtino policijos atstovas spaudai Kristis Leiškalnis. Penktadienį jis dar neturėjo informacijos, jog policija būtų pradėjusi kriminalinį įvykio tyrimą.

Prekybos centro "Essa" lubos įgriuvo penktadienį 13 val. 30 min.

Prieš 18-ą valandą nuolaužose buvo rastas 24 metų moters lavonas. Nustatyta, kad tai buvo pirkėja.

Vėliau ugniagesiai po nuolaužomis rado antros, 40-metės žuvusios moters lavoną. Policija tuo metu prognozavo, kad daugiau žuvusiųjų nebus rasta. "Nuolaužos pašalintos tiek, kad galima tikėtis - aukų daugiau nebus", sakė K. Leiškalnis BNS.

Manoma, jog lubos įlūžo viename iš viršutinių aukštų susikaupusioms statybinėms šiukšlėms pralaužus visų kitų aukštų lubas iki pat pirmojo. Be žuvusiųjų, keturi žmonės buvo sužeisti. Dvi sužeistos moterys buvo gydomos ligoninėje. Vienai jų diagnozuotas galvos smegenų sumušimas, o kitai - smegenų sukrėtimas. Griūvant luboms, taip pat buvo sužeistas vienas vyriškis, kuris irgi nuvežtas į ligoninę.

Griūties metu parduotuvėje buvo gana daug žmonių, kurie išsigandę išbėgo į gatvę.

Rygos miesto statybos inspektoratas mano, kad dėl nelaimės kaltas pastato savininkas, kuris nieko nedarė pastato būklei pagerinti. Tuo tarpu savininkai teigė, kad dėl nelaimės iš tiesų kalta Rygos miesto taryba, kuri nesuteikė pagalbos pastato nuomininkams iškeldinti į kitą gyvenamąją vietą.