Nusikaltimo organizatoriumi įvardytas Mantas Adomavičius kalės 19 metų. 18-kai metų užgrotų siunčiamas nusikaltimo bendrininkas Romanas Mironiukas, 16-kos metų laisvės atėmimo bausmė skirta Laurynui Drūteikiui.

Verslininką apvogę, tačiau prie nužudymo neprisidėję Dovyras Našlėnas ir Linas Blinovas – taip pat išgirdo skiriamas realias laisvės atėmimo bausmes.

Vienas žiauriausių nužudymų įvykdytas 2009 m. birželio 10 d. Bylos duomenimis, vėlai vakare, apie 23 val. sekretorės į apleistą fermą atvilioto D. Vaisėtos jau laukė jaunuoliai, kurie buvo paruošę vietą, kur užkas nužudytą verslininką. Teisme pagarsinta, kad M. Adomavičius suorganizavo, kad būtų iš anksto pasirūpinta trąšomis ir kastuvais, kad paslėptų kūną.

Per apklausą savo kaltę neigusi M. Elenbergaitė bandė įrodyti, kad ji pati buvo auka – esą ji nė nežinojo, kad planuojama nužudyti įmonės „LUX PRO“ vadovą. Mergina tikino, neva ji su D. Vaisėta palaikė tik draugiškus ryšius, kelis kartus skolinosi pinigų, o nužudymo vakarą sugyventinio M. Adomavičiaus prašymu važiavo apžiūrėti kažkokio sklypo.

Bylą išnagrinėjęs teismas paskelbė, kad brutualų nusikaltimą organizavę ir įvykdė jaunuoliai turi atlyginti žalą sūnaus, brolio, tėvo, mylimojo netekusiems jo artimiesiems.

Iš M. Adomavičiaus, R. Mironiuko, m. Elenbergaitės ir L. Drūteikos solidariai priteista 96 881 Lt turtinei žalai atlyginti. Dar 170 tūkst. Lt priteista vaiko išlaikymui, kurį augina buvusi D. Vaisėtos žmona Akvilė. Po 70 tūkst. Lt teismo sprendimu turi gauti ir D. Vaisėtos tėvai ir brolis.

Solidariai iš M. Adomavičiaus ir R. Mironiuko priteista 1791 Lt UAB „LUX PRO“ turtinei žalai atlyginti. Solidariai iš M. Adomavičiaus, R. Mironiuko, M. Elenbergaitės, L. Drūteikos, D. Našlėno ir L. Blinovo tėvą praradusiam vaikui 114 660 Lt turtinei žalai atlyginti.

Dalį nuteistųjų daiktų, kompiuterius, mobiliuosius telefonus, aukso papuošalus, teismas nutarė konfiskuoti ir realizuoti civilinių ieškinių atlyginimui. 

Nuosprendis per 20 d. nuo paskelbimo, o nuteistiesiems – nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo dienos gali būti apskųstas Apeliaciniam teismui.