Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Gintas Ivanauskas penktadienį Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad tyrimo metu buvo sulaikyti ir suimti dar du asmenys. Vėliau jiems skirtos kitos kardomosios priemonės. Pasak pareigūnų, įtariamųjų, įvairiais būdais prisidėjusių prie nusikaltimo, yra dar daugiau.

Įtariamieji šioje byloje įtariami plėšimu ir neteisėtu laisvės atėmimu, o trys iš jų įtariami ir I. Strazdauskaitės nužudymu.

Prie merginos pagrobimo ir nužudymo bylos prijungtas ir pernai pavasarį įvykdytas analogiškas Latvijos piliečio apiplėšimas. Tąsyk irgi buvo inscenizuota avarija ir, grasinant ginklais, pagrobtas 2015 m. pagamintas automobilis „Volkswagen Passat“. Neseniai rasta daiktų, turinčių didelę svarbą latvio apiplėšimo tyrime.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis papasakojo, kad tyrimo metu jau atlikta keli šimtai veiksmų, paskirta per 20 ekspertizių. Tyrimas bus ilgas, geriausiu atveju jis bus baigtas iki metų pabaigos.

Aiškinamasi, kokius nusikaltimus dar yra įvykdę šie įtariamieji. Pasak A. Roginskio, jie duoda parodymus, teikia savo versijas - kiekvienas jų žodis tikrinamas. Įtariamųjų pavardės neskelbiamos ir nerodomi jų veidai (į teismą jie vežami su kaukėmis), nes, paaiškėjus naujiems jų nusikaltimams, gali tekti daryti akistatas.

Prokuroras G. Ivanauskas dar kartą pabrėžė, kad I. Strazdauskaitė nevežė jokių draudžiamų daiktų ar didelių pinigų sumų. Mergina vežėsi įprastus daiktus - drabužius, kompiuterį, tėvų duotą maistą vakarienei ir pan. I. Strazdauskaitė visiškai nesusijusi su nusikalstamu pasauliu. Prokuroras kategoriškai dar sykį pareiškė, kad nusikaltėlių tikslas buvo - brangus automobilis.

DELFI primena, kad I. Strazdauskaitė (gim. 1991 m.) dingo kovo 5-osios vakarą, važiuodama iš Plungės į Vilnių automobiliu „Audi A7“. Vėliau buvo nustatyta, kad prie Elektrėnų nusikaltėliai imitavo eismo įvykį ir tokiu būdu privertė merginą sustoti. Užpuolikai pagrobė I. Strazdauskaitę ir jos vairuotą brangų automobilį.

Jos ieškojo didžiulės pajėgos. Pradžioje Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške buvo rastas jos automobilis. Po kelių dienų buvo sulaikyti ir suimti keturi Kėdainiuose gyvenantys jauni čigonai. Paaiškėjo, kad „Audi A7“ jie ketino parduoti, o merginą uždaužė kastuvu ir užkasė prie buvusio karinio aerodromo Kėdainių rajone.