Penktadienį surengę pasalas pareigūnai pričiupo šešis įtariamuosius. Net sulaikius pirmąjį, dar nebuvo užgesusi viltis, kad kelyje Vilnius-Plungė pagrobta I. Strazdauskaitė yra gyva. Deja, dar vykdant kitų įtariamųjų sulaikymo operacijas policijos pareigūnams teko merginos artimiesiems pranešti skaudžią žinią.

DELFI šaltinių duomenimis, vieta, kurioje užkasta nužudyta mergina, rasta ne atsitiktinai. Ją nurodė vienas sulaikytų asmenų. Nemenkos policijos pajėgos penktadienį nuvyko į Daukšių aerodromo teritoriją.

Po kraupaus nusikaltimo kilo įtarimų, kad I. Strazdauskaitė gali būti ne vienintelė kraupaus nusikaltimo auka. Net policijos vadovas Linas Pernavas penktadienį neslėpė pasipiktinimo nusikaltimo įvykdymo žiaurumu.

„Mane stebina apskritai, kaip tokie žmonės žeme vaikšto“, – apie įtariamuosius sakė L. Pernavas.

Ne vienas bylos tyrėjas pats augina vaikus, ne vienas sekęs įvykių eigą žmogus viešumoje po nusikaltimo atomazgos reagavo panašiai, kaip policijos vadovas. Feisbuke pasipylė informacija, kad įtariamieji mėgsta prabangą, kai kurie aštresniuose pasisakymuose apie įtariamuosius svarstė, ar nereikėtų Lietuvoje vėl taikyti mirties bausmės.

Policijos pareigūnai jau turi eigos chronologiją, kaip vyko nusikaltimas.

„Įvykio chronologija buvo tokia: prie Elektrėnų imituotas eismo įvykis, jo metu mergina ir automobilis buvo pagrobti. Duomenys rodo, kad mergina buvo nužudyta tą patį vakarą“, – aiškino L. Pernavas.

Įtariamųjų sąraše - keli vienos šeimos asmenys. Visus juos bus prašoma suimti teismo sekmadienį. Šeštadienį dar tyrėjai atlieka parodymų patikslinimus, ieško kiek įmanoma daugiau įkalčių ir įrodymų, kad byloje neliktų klaustukų.

Kėdainiuose sovietmečiu buvo pastatytas karinis aerodromas vos per du kilometrus nuo gyvenamųjų namų. Įtariama, kad čia atvežta mergina jau buvo negyva.

2009 metai Kėdainių Daukšių aerodrome vyko atranka į Lietuvos šoninio slydimo (driftingo) čempionato profesionalų lygą, tačiau ji buvo aplaistyta krauju. Vienas dalyvių nesuvaldė „Nissan 180sx“ automobilio ir rėžėsi į žiūrovų minią.