Teismas praneša, nors baudžiamoji byla nutraukta, teismas kaltinamąjį A. Ančiulį įspėjo, jei per vienerius metus jis padarys naują tyčinį nusikaltimą, ankstesnis sprendimas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl jo baudžiamosios atsakomybės už visus padarytus nusikaltimus.

Kaltinamasis dvejus metus negalės vairuoti transporto priemonių. Teismas, skirdamas minėtą baudžiamojo poveikio priemonę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis autoavariją padarė apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, 2,41 promilės). Be to, anksčiau jis buvo du kartus baustas už eismo įvykius ir už greičio viršijimą. Teismas konstatavo, kad šios aplinkybės rodo A. Ančiulio nedrausmingumą ir neatsakingumą vairuojant.

Pagal nukentėjusiojo ir kaltinamojo pasirašytą susitaikymo protokolą, nukentėjusiajam padaryta neturtinė žala – 10 000 Eur, kurios 4 000 Eur sumokėjo draudimo bendrovė. Likusią dalį – 6000 Eur - A. Ančiulis sumokės per 5 metus. Kaltinamasis nukentėjusiai moteriai iki šių metų birželio 1 d. sumokės 2 000 Eur. Teismas įspėjo A. Ančiulį, kad jei be pateisinamų priežasčių nebus vykdomas teismo patvirtintas susitarimas dėl žalos atlyginimo sąlygų ir tvarkos, gali būti panaikintas sprendimas dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir teismas gali spręsti dėl baudžiamosios atsakomybės už padarytą nusikaltimą.

Teismas nustatė, kad 2015 m. rugsėjo 10 d. Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje, A. Ančiulis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, automobiliu rėžėsi į autobusų stotelę ir sužalojo ten buvusius vyrą ir moterį. Pastarajai nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas, vyrui - sunkus sveikatos sutrikdymas.

Įvykį tuomet užfiksavo ir DELFI skaitytojai.

Kaltinamasis nuoširdžiai prisipažino, gailėjosi, todėl baudžiamoji byla buvo nagrinėjama sutrumpintų įrodymų tyrimo tvarka.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.