Policijos pareigūnų duomenimis, ketvirtadienį 17 val. 15 min. Šiauliuose, Užmiesčio g., degalinėje, sulaikytas automobilis „Audi 100“, kurį vairavo R. R. (gimęs 1988 m.).

Automobilio salone rastos ir paimtos 13 ūdrų (įtrauktos į Lietuvos Respublikos Raudonąją knygą, todėl šių gyvūnų bet koks gaudymas ir žudymas įstatymu uždraustas) ir 8 kiaunių kailiukai.

Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Neteisėtaisumedžiojus net trylika į Lietuvos raudonąją knygą įrašytųūdrų, padaryta didelė žala gamtai. Ji įvertinta, pasakŠiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtosapsaugos inspekcijos viršininko Raimondo Šiukšterio, 93tūkstančiais litų.

Ūdra– ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu saugomarūšis. Ją gina Nykstančiųlaukinės faunos ir floros rūšių konvencija, Vašingtonokonvencija, kurią yraratifikavusiir mūsų šalis. Šiuo tarptautiniu susitarimu siekiama ne tiksaugoti nykstančius gyvūnus, bet ir neskatinti jų naikinti versloreikalams. Todėl draudžiama komerciniais tikslais medžiotinykstančius gyvūnus, naudoti juos arba jų dalis.