„VW Passat“ automobiliu važiavo Marijampolės kolegijos darbuotoja, jos tėvas bei jie buvo paėmę kartu kelias moters koleges. Per pietus jie nuvažiavo užkąsti ir jau važiavo į darbą, kai sankryžoje į automobilį „VW Passat“ rėžėsi karių visureigis „Hummer“.

„Įvažiavo iš šalutinio kelio ir nė nestabdė. Amerikiečiai buvo priėję, paklausė ar viskas gerai, o čia jau mašina kraujuose paskendus. Išvežė bendradarbes į ligoninę, nežinau, koks jų likimas“, – drebančiu balsu pasakojo mergina.

Eismo įvykio vietoje buvę amerikiečių kariai mandagiai paaiškino neturintys teisės komentuoti žiniasklaidai jo aplinkybių.

Su nukentėjusiais pasikalbėti atvykusi Lietuvos kariuomenės kapitonė Julija Kalinauskienė paaiškino, kad JAV karių technika nėra drausta mums įprastu privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, bet visą jų padarytą žalą pagal šalių tarpusavio susitarimą iki paskutinio cento kompensuos mūsų šalies kariai.

Automobilio savininkas priminė, kad viena iš sužalotų merginų susidūrimo metu laikė rankose telefoną „iPhone 7“, kuris buvo nepataisomai sudaužytas.

„Problemų tikrai nebus, kariuomenė tikrai atsakys. Kreipkitės į savo draudimo kompaniją, tegul suskaičiuoja žalą, paaiškinsiu visas procedūras“, – tikino J. Kalinauskienė.