Teismas informuoja, nustatyta, kad praeityje 7 kartus už vagystes teistas paauglys praėjusių metų vasario pabaigoje savo namo laiptinėje už 180 litų nepilnamečiui pardavė 0,442 g. psichotropinės medžiagos AM-2201.

Šioje byloje kaltais pripažinti ir iš nepilnamečio du maišelius kanapių pirkę vilniečiai K. A. ir Č. V. J., kurie narkotines medžiagas, iki sustabdant automobilį policijos pareigūnams, vežiojosi transporto priemonėje.

Pilnametystės dar nesulaukęs vilnietis nespėjo parduoti visų narkotikų – dalį jų pareigūnai rado atlikę kratą jo namuose.

Duodamas parodymus teisme paauglys pasakojo, kad narkotikus jam pasiūlęs pardavinėti iš matymo pažįstamas asmuo. Taip pat pasakojo, kad pinigų reikėjo padėti sugyventinei išlaikyti judviejų vaiką. Pinigų iš mamos nenorėjo prašyti, todėl ėmėsi pardavinėti narkotikus.

Dėl padaryto nusikaltimo teisme gailėjęsis paauglys sakė, kad nusikalsti pradėjo būdamas keturiolikos. Dėl sunkios materialinės padėties pradėjo vagiliauti.

Teismas už padarytą baudžiamąjį nusižengimą narkotikus iš nepilnamečio pirkusiam K. A. skyrė 6 MGL (226 eurų) dydžio baudą. Č. V. B. bausmė buvo subendrinta su ankstesniu Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu ir paskirta galutinė 11 MGL (414 eurų) dydžio bauda.

Nepilnamečiui, subendrinus bausmę su Vilniaus miesto apylinkės teismo ankstesniu nuosprendžiu, paskirta galutinė 4 m. ir 8 mėn. laisvės atėmimo bausmė.

Teismas, skirdamas bausmę, taikė įstatyme nepilnamečiams numatytą minimalią laisvės atėmimo bausmę, kuri nepilnamečiui mažinama perpus.

Skiriant bausmės dydį, atsižvelgta į amžių ir į tai, kad jis turi mažametį vaiką.

Iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų, kuriuose jis buvo teisminio nagrinėjimo metu, bus perkeltas į pataisos namus.

Taip pat iš prekeivio konfiskuoti kratos metu rasti ir paimti 5 500 litų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą.